Prachtige puntendeling tussen Kamelen en Olympia
woensdag 20 november 2019 - 22:10

Publiek de grote winnaar!!

De veteranen van VV Dongen spelen in een werkelijk fantastische wedstrijd gelijk tegen Olympia 60. Een mooie match van beide verenigingen. Reclame voor de Midden Brabant Competitie. Goed voetbal inclusief slordigheden en domme fouten. Het spel golft op en neer, want ons kent ons: kansen, missers, afstandsschoten, intikkers, lat, spanning, fijne scheidsrechter, sportieve pot, veel doelpunten. De voetballers spelen gelijk (3-3) maar het 34 koppige publiek stapt als winnaar op Het Hof van Crispijn!!!

Ja, want dat is de plaats van handeling aan de zuidkant van het fraaie vernieuwde complex Crispijnhof. Olympia-60 is daar al lang aan het warmlopen als Dongen nog wacht om in een vrije kleedkamer te kunnen. Psychologische oorlogsvoering? Het gaat vandaag wel ergens om, want beide teams voeren ongeslagen de ranglijst aan. In de penalty serie is die gelijkheid terug te zien, beide teams maken alle 5 de pingels.

De Vets missen vandaag haar vaste keeper Ed (geblesseerd) en zijn vervanger Rob is er ook niet. Mede omdat ook Joan, Marco en Peter zich moeten afmelden zijn uit het Kamelen - talententeam Ron en Nick overgeheveld. Voor Nick is het zijn eerste officiële wedstrijd bij de veteranen wat hem na afloop het traditionele  -Kameeltje-  oplevert.

Olympia heeft ook een fijne ploeg met goede voetballers. Met o.a. Rob en Rob in hun gelederen kunnen ze goed combineren. In de eerste helft maken ze er veelvuldig gebruik van en zetten de Dongense verdediging nogal eens naar het tweede plan. Uit zo’n combinatie wordt in de 11e  minuut de 1-0 aangetekend.

Dongen Vets hebben dan ook al kansen gehad. Zo geeft Jeffrey in de 8e  minuut zijn wekelijkse hakje, waarna de opkomende Loek v.d. O verwoestend uithaalt. Dat schot gaat nog naast, maar dat geldt niet voor de vrije trap van Ron. De Olympia keeper gaat daarbij niet vrijuit en in de 12e  minuut is het weer gelijk, 1-1.

Het spel golft snel op en neer. Een fijn kijkspel, met kleine en grote kansen voor beide doelen. Na een slechte aanname in de Kamelen - achterhoede kan Olympia er weer doorheen combineren en de 2-1 aftikken. Dat was niet nodig geweest. De schade wordt echter snel hersteld, want een minuut later haalt Jeffrey van afstand ongelooflijk hard  uit. De bal draait naar de linkerkant en valt in het doel. De keeper is kansloos: 2-2 en we zijn pas 17 minuten onderweg!!!

In de eerste helft is Olympia de bovenliggende ploeg. Dongen Old Boys hebben haar handen vol aan het bewegelijke combinatievoetbal met veel loopvermogen, met felle duels en met soms stevige tackles. Vlak voor rust beloont de thuisploeg zich met weer een voorsprong 3-2, waarbij de onder druk staande Dongen -defensie zich gewonnen moet geven. Dongen keeper Nick is in die periode sowieso een schietschijf: pegels op lat, schitterende safes en gebalde vuisten om de bal niet in het netje te laten komen . Zonder verdere kleerscheuren halen de Kamelen de rust. Met het bakkie thee erbij wordt de eerste helft goed geëvalueerd. Iedereen doet zijn zegje en er wordt een strijdplan voor de tweede helft gesmeed. Duidelijk is dat Dongen nog niet klaar is!

De tweede helft is inderdaad voor de Kamelen en ze laten dat al snel blijken. In de 6e minuut mag Frank aanleggen voor een vrije trap net buiten de zestien. Met een fluwelen trap schiet hij over de muur in de linkerhoek en laat de Olympia-goalie verbouwereerd achter. (3-3 in de 51e minuut)

Vervolgens golft ook nu weer het spel op en neer en het lijkt dat Olympia de vermoeidheid van de eerste helft gaat voelen. De fitte Kamelen voetballen overtuigender, waardoor bijvoorbeeld Frank en George beter tot hun recht komen.

Zoals gezegd zijn de Dongen Vets in de tweede helft de betere ploeg en alleen dit team verzamelt een aantal kansen. De spanning neemt echter toe. Het is erop of eronder en het vet-team dat nu nog een goal maakt stapt als winnaar van het veld en gaat de ranglijst aanvoeren………

Zover komt het niet. Het ademloos, billenknijpende  publiek kan weer rustig doorblazen en een plek in de kantine veroveren want de beide ploegen waren wel klaar met deze Galavoorstelling!! Een fantastische middag word afgefloten met een nog mooiere 3-3 eindstand. Het zij de Vets die samen met het publiek deze middag als winnaars van het veld afstappen. Dank jullie wel allemaal !!

Jan B.