Dongen 1 (zat) stunt tegen koploper SCO
maandag 25 november 2019 - 08:54

Vandaag moest Dongen, een na laatste, tegen koploper SCO.
SCO was vorig jaar nog 3e klasser op zondag, dus op voorhand was duidelijk dat het eigenlijk een onmogelijke opgave zou worden voor het jeugdig Dongen om enig resultaat te boeken.
De eerste helft stond Dongen compact en kwam er met snelle counters uit. SCO kreeg amper kansen en Dongen kwam een aantal keren gevaarlijk via de vleugels voor de goal van SCO, maar miste wat geluk in de afwerking.
SCO kon geen vuist maken en het was mooi om te zien dat Dongen als team opereerde en met veel bezieling de duels aanging, zonder over de grens te gaan.
Rust
Na rust hetzelfde speelbeeld, een counterend Dongen en SCO dat maar geen grip kreeg op de wedstrijd en geen kansen kon afdwingen.
Na 20 minuten een diepe bal en de keeper van SCO kwam ver uit zijn goal, en in het duel raakte hij een Dongen speler en de bal ging op de stip. Bas Jansen wist wel raad met het buitenkansje 1-0. Hierna kwam er meer druk op Dongen, maar de verdediging stond als een huis, het middenveld en de aanvallers hielpen waar nodig en uiteindelijk bleef de verdiende 1-0 op het scorebord staan, waardoor Dongen voor een stunt zorgde en de eerste 3 punten van het seizoen kon bijschrijven.

Volgende wedstrijden
30-11 Oosterhout-Dongen