Dongen 1 ((zat) verliest na rust wedstrijd
maandag 9 december 2019 - 10:55

Vandaag kwam nummer 2 IFC op bezoek, dat nog kans maakte op de periodetitel. Bij Dongen ontbraken 2 basisspelers, maar de vervangers speelden een goede eerste helft. Dongen was gelijkwaardig aan de ervaren tegenstander. Door compact te spelen en er snel uit te komen kreeg het een aantal kansen. Voorin had IFC 2 gevaarlijke spelers en na 20 minuten mocht Dongen een corner nemen, de afgeslagen bal werd direct naar de spits G. Verhoef gespeeld die de 0-1 aantekende.

Even later een vrije trap voor IFC, die ongelukkig werd aangeraakt door een dongen speler 0-2. Wedstrijd leek al gespeeld maar Dongen rechtte de rug en even later kwam de bal voor de voeten van V. van Miert die de bal verwoestend in de kruising schoot 1-2. Dongen zette IFC onder druk maar kon voor rust niet meer gelijkmaken. Rust. Na rust wilde Dongen doorgaan op dezelfde voet, maar gaf het ineens te veel ruimte weg aan IFC. Daar wisten de aanvallers wel raad mee en binnen 10 minuten stond het 1-5 via M. Atlagh, P. van Wijk, en U Akkanoglu.

De wedstrijd was gespeeld. Dongen zorgde er nog wel voor dat de score niet hogerop liep eindstand 1-5 . Dongen sluit het einde van de eerste seizoenshelft af met 5 punten, maar als het de stijgende lijn blijft doorzetten, dan kan het een betere 2 seizoenshelft worden.