Voorbeschouwing UNA vs VV Dongen
donderdag 12 december 2019 - 17:22

Huiveren en Genieten

De laatste weken van 2019 glippen als zandkorrels door je handen. Nog maar net bijgekomen van de ene wedstrijd en de andere staat alweer voor de deur. Het zal wel liggen aan de lengte van de dagen: ik heb zo’n bloedhekel aan de winter. Ik zal niet de enige zijn. Voetbal warmt je gelukkig een beetje op en met de laatste overwinningen in gedachte breekt er zelfs een kleine zonnestraal door in mijn hoofd. Nee, het gaat niet slecht met ons cluppie, maar we zitten nog niet op de helft en zondag 15 december wacht een Brabantse Derby. UNA ontvangt VV Dongen in Zeelst. Aanvang is 14.30 uur

Door Frank van Heteren (Leider VV Dongen)

Ja, bespiegelingen en overdenkingen. Wensen en goede voornemens. Het is weer zover, de ‘gezellige tijd’ is aangebroken. Eten, drinken en weer eten en drinken, familiebezoekjes en veel spelletjes spelen. Dat is zo ongeveer hoe de maand december er uitziet. Elk jaar weer, een leven lang. Ik wil niet somber overkomen, want het heeft ook zo zijn charme. ‘Jingle balls, jingle balls….’. Helaas wordt er niet gevoetbald. Zondag is de laatste wedstrijd voor de winterstop en dan mogen we wachten tot 12 januari 2020 alvorens we weer mogen aftrappen. Ik denk dat ik dat wel red.

Vorige week was ik wel heel blij. Ik vierde mijn 59e verjaardag en ik moet zeggen dat ik nog nooit zoveel mooie cadeaus heb mogen ontvangen. Het cadeau van de selectie waren de drie punten. Als ik alle punten die me werden gegund zou mogen opladen, dan had een container van van den Noort niet misstaan. Alle gewenste punten hadden waarschijnlijk al het kampioenschap opgeleverd. In ieder geval wil ik iedereen bedanken voor de innemende felicitaties! Dank !

De drie punten werden bijgeschreven, maar het ging voetballend niet van harte. Toch ga ik niet zitten zeuren over de manier waarop we hebben gewonnen; zulke wedstrijden zitten er nu eenmaal tussen en soms ben je zelf het slachtoffer. De lucht die de ploeg van Erbas zichzelf echter creëerde is lekker, want de ruimte met de onderste plaatsen is nu zeven punten. Aankomende tegenstander UNA staat drie punten achter VV Dongen. Geen wereldverschillen (zoals het er het hele seizoen al uitziet), desalniettemin is het verschil met plaats drie ook maar drie punten. VV Dongen staat op plaats 6 en de huidige nummer 3 is OFC. Dus, naar boven of naar onderen kijken? Zegt u het maar.

Bij UNA zijn ze de laatste weken opgelucht dat er punten worden gehaald, want de seizoenstart was dramatisch. De hoofdtrainer moest vertrekken en vanaf 1 januari komt de nieuw aangestelde trainer de zaak in handen nemen. Ik heb al vaak gezegd dat het bij VV Dongen altijd spannend is, nou bij UNA ook! Wisselvallige resultaten en spannende ontknopingen. Vorige week werd bij Groene Ster een punt weggekaapt toen de ploeg in de blessuretijd een achterstand van 2-0 goedmaakte. UNA heeft dus hetzelfde ‘Duitse geluk’ als VV Dongen.

Qua onderlinge resultaten loopt VVV Dongen ver achter op UNA. In competitieverband werd er slechts één keer gewonnen. Dat was op zondag 27 maart 2011. Verder werd er vijf keer verloren en drie keer gelijkgespeeld. Ontluisterend was de 5-0 nederlaag vorig seizoen in Zeelst. Toen ben ik voor het eerst van mijn leven eerder weggelopen. Maar de kaarten zijn nu heel anders geschud (en wegelopen kan ik niet meer als leider) en de belangen zijn ook heel anders.

Het wordt huiveren en genieten. Huiveren omdat het koud is of omdat het heel spannend wordt. En genieten, omdat er twee teams tegenover elkaar komen te staan die allebei met een goed resultaat 2019 willen afsluiten. Voor de neutrale toeschouwer genoeg reden om de mannen van beide teams te komen bewonderen.

In ieder geval vertrekt de bus om 12.00 uur vanaf Sportpark de Biezen. Ben op tijd als je mee wilt rijden. Een retourtje kost slechts € 10,-. Voor de supporters die op eigen vervoer gaan is het goed om te weten dat de wedstrijd om 14.30 uur begint. Wij hopen u daar te zien, want het wordt dus Huiveren en Genieten!