Voorbeschouwing VV Dongen vs Hercules
donderdag 23 januari 2020 - 17:02

Lekker thuis voetballen

Afgelopen zondag was het de eerste return van de lange competitie. EVV wist te winnen en kaapte daarmee in totaal vier punten weg van de selectie van Osman Erbas. De balans tegen de aankomende tegenstander Hercules staat op drie punten in het voordeel van VV Dongen. In Utrecht werd met 0-1 gewonnen en het is te hopen dat VV Dongen zich na een gelijkspel en nederlaag kan oprichten.

Door Frank van Heteren (Leider VV Dongen)

Ja!! Lekker op Sportpark de Biezen voetballen. Het blijft een bijzondere ervaring en geeft altijd genoeg stof om eens heerlijk na te praten over de aangeboden voorstelling. Er valt altijd wel wat te beleven in Dongen.

De competitie is spannend. Niet als het gaat om het kampioenschap, want OSS 20 staat al mijlenver voor en is door bijna niemand meer te pakken. Nee, het gaat om wat daaronder gebeurd. Een heel pak van ploegen zitten op elkaars lip en bij een nederlaag kan je zomaar richting de kelder verdwijnen. Niets is zeker!

Dat maakt het voor de supporters en voetballers des te interessanter want je kan rekenen op geweldige confrontaties. Gaan tot het gaatje en vooral niet opgeven. Het heeft VV Dongen al een paar mooie bonuspunten opgeleverd. Slotfases waren tot nu toe vaak de periodes waar de ploeg ongenadig toesloeg.

Vorige week lukte het bijna weer maar de onverzettelijke Limburgers van EVV lieten het niet gebeuren en zo verloor VV Dongen (pas) voor de vierde keer dit seizoen. Gelukkig een nederlaag zonder gevolgen voor de positie op de ranglijst (5e), maar de concurrenten konen weer akelig dichtbij.

En zo gaat dat iedere week! Vandaar dat je als supporter of neutrale toeschouwer kan rekenen op echte voetbalgevechten. Het maakt niets uit of je uit of thuis speelt; er moeten punten worden gepakt. De messen blijven geslepen (om er maar een statement uit te gooien)!!

Hercules staat op dit moment 15e en heeft 18 punten verzameld. Daar zullen ze in Utrecht niet erg tevreden over zijn. Er was in oktober / november een kleine opleving toen er twee keer achter elkaar werd gewonnen. VV Dongen zette een dikke streep in die opmars door ze op eigen veld met 0-1 terecht te verslaan en daarna was het sprokkelen. Van de zeven wedstrijden na VV Dongen werd slechts twee keer gewonnen, maar gezien de prestaties van de andere ploegen is er nog niets aan de hand. Een paar overwinningen zou Hercules goed uitkomen en daarom verwacht ik een getergde ploeg die zal gaan voor hun laatste kansen. De competitie zit tenslotte pas op de helft.

Oppassen geblazen dus voor het team van Erbas. Een kat in het nauw maakt rare sprongen en daar mogen de Kanaries niet het hapje van worden….. (om er maar een beetje beeldspraak in te gooien).

Dus….lekker thuisvoetvoetballen, kans op een spannende en onderhoudende wedstrijd EN natuurlijk De Dongense Gezelligheid !! Het kan niet op en je bent daarom van harte uitgenodigd om weer eens langs de lijn te komen staan. Wij verheugen ons op jullie aanwezigheid en gaan er alles aan doen om er een TOP-Middagje VV Dongen van te maken!!!  Aanvang van de wedstrijd is 14.00 uur.