Eerste puntverlies Dongen 7
woensdag 28 september 2005 - 09:35

Het eerste puntverlies van het zevende is een feit. In Oosteind kwam het tegen OVV 67 niet verder dan een 2-2 gelijkspel.

De wedstrijd begon rommelig met veel balverlies. Dit zal leider Van Dal zo nu en dan wellicht tot wanhoop hebben gedreven. Het was dan ook OVV dat als eerste het net vond. Een corner van Dongen werd door de Oosteindse verdediging weggewerkt en opgepikt door de pijlsnelle rechtsbuiten. Deze sprintte het halve veld over en bleef ijskoud, Roy Makaay zou er nog een puntje aan kunnen zuigen, toen hij oog in oog verscheen met de doelman. Kommer en kwel troef dus bij Dongen 7.

Gelukkig voor de geel-blauwen stond op dat moment de stylist op het middenveld en tevens alleskunner Adriaan Snoeren op. Even voor rust krulde hij op bijzonder fraaie wijze de bal vanaf een meter of 20 voorbij de keeper in de hoek. Een 1-1 ruststand was het gevolg.

In een venijnige tweede helft was het spel van Dongen een stuk beter. Dit leidde al gauw tot de verdiende 2-1. Uit een scrimmage voor de goal van OVV lobde verdediger Mark Snoeren de bal met een ongekende brille over de doelman. Dit had weinig meer met voetbal te maken, het was gewoon pure kunst!

Na dit artistieke hoogstandje controleerde de bij vlagen geoliede Dongense machine de wedstrijd en de vierde achtereenvolgende overwinning in de competitie leek dan ook binnen te zijn. Een kwartier voor tijd werd de feestvreugde echter danig verstoord, toen de scheidsrechter een zeer discutabele strafschop toekende aan OVV. Doelman Dirk-Jan in t Groen, die eerder in de wedstrijd middels enkele reddingen la Schmeichel-in-zijn-beste-dagen zijn team op de been had gehouden, was helaas kansloos op de inzet van de OVVer, die met zijn feilloos ingeschoten penalty tekende voor de 2-2 eindstand.

Door dit gelijkspel deelt Dongen 7 nu de eerste plaats met DVVC 4. Beide ploegen hebben 10 punten. Komende zondag staat om 10.00 uur de thuiswedstrijd tegen de nummer 3 Boeimeer op het programma.

Thomas Bardoel

PS: Wie van Dongen 7 staat er volgende week op om het verslag te schrijven?