TC verwelkomt twee nieuwe spelers voor selectie vvDongen
woensdag 4 maart 2020 - 20:49

1

vlnr Pieter-Jan Scheerlinck, Wim IJpelaar (Hoofd TC), Sil van Herwijnen

 

 

 

Pieter-Jan Scheerlinck en Sil van Herwijnen toegevoegd aan selectie volgend seizoen

 

De Technische Commissie van vv Dongen is verheugd te melden dat de selectie volgend seizoen wordt uitgebreid met Pieter-Jan Scheerlinck ( 30 jaar) en Sil van Herwijnen (23 jaar) . De zondag derde divisionist heeft met het overgrote deel van de selectie inmiddels verlengd en was op zoek naar een ervaren voetballer die de klappen van de zweep kent bij de top amateurs en een spits die de uitdaging aan wil gaan om in de derde divisie van zich te laten spreken.

 

Pieter-Jan Scheerlinck is geen onbekende in Dongen. Vele malen maakte hij deel uit als tegenstander van vv Dongen bij UNA Veldhoven als aanvoerder van dit team en heeft ook meer dan 30 wedstrijden op zijn naam staan als speler in de tweede divisie. Zijn favoriete positie is linker vleugelverdediger maar kan ook goed uit de voeten als defensieve middenvelder met een heerlijke linkervoet. Pieter-Jan is woonachtig in Tilburg. Hij herinnert zich vv Dongen als taaie tegenstander op De Biezen en roemt het publiek dat als twaalfde man achter het team staat. Na een korte stap naar KFC Turnhout uit België, waar hij positieve verhalen hoorde van Giovanni Henskens en Thomas Schilders, is hij er trots op om volgend seizoen deel uit te mogen maken van deze selectie.

 

Sil van Herwijnen maakt sinds 2017 deel uit van de selectie van UNA uit Veldhoven. Tijdens zijn jeugdopleiding die hij genoot bij UNA heeft hij nog een tijdje bij Brabant United (samenwerking RKC en FC Den Bosch) gespeeld om vervolgens weer terug te keren naar UNA Veldhoven.  Sil woont net als Pieter-Jan in Tilburg en studeert hier ook.  Dat maakt het voor hem ook eenvoudiger om dichter bij huis te voetballen en zich verder te ontwikkelen. Als onderdeel van het tweede team van UNA heeft hij meerdere keren tegen vv Dongen mogen voetballen en verheugt er zich op om deel uit te mogen maken van deze sterke selectie en hoopt op een productief seizoen.

 

Bestuur vv Dongen