Veteranen verslaan DVVC
zondag 8 maart 2020 - 21:08

107-03-2020 Overtuigende zege kamelen bij Concordia.

Afmeldingen, afgelastingen en carnaval beperkte de veteranen competitievoortgang. Pas de tweede wedstrijd dit kalenderjaar voor de kamelen. Vandaag UIT naar DVVC, naar Sportpark Dongekant. Na een 1-2 ruststand en een 1-4 eindstand nemen de Dongen-vets de drie punten mee naar Sportpark de Biezen.

Er verzamelen 7 voetballers bij VV Dongen. Tel er 7 bij die we bij DVVC treffen en het team bestaat al uit 14 voetballers. Jeffrey voegt zich als jonge vader wat later nog als 15e speler aan deze selectie toe.

De vaste supporters zijn er vandaag natuurlijk, dit keer aangevuld met Henry en Toon de vrachtwagenchauffeur. Ze kunnen allemaal fijn zitten in n van de vele dug-outs die tot onze beschikking staan. Roos (de jonge dochter van Ed) is er vandaag ook: ze legt op de reservebank de oude voetballers uit hoe de strafcorner bij het hockey werkt.

De veteranen hebben in het verleden grootse voetballers voortgebracht, denk aan Ad, Jan O, en Toon B (2x). Maar de huidige lichting heeft ook grote voetballers, denk aan Wiljan, Frank, Osman en George. Zo groot zelf dat deze kamelen niet meer passen in een ellutje of x-ellutje. Daarom heeft sponsor Thuiscomfort wat extra grote shirts geleverd. De dubble x-ellurtjes zitten als gegoten. U kunt ze herkennen aan de nummers 21 t/m 24. Dank Edwin voor deze geste.

Dan de wedstrijd. Dongen combineert vandaag goed. Vaak is Brett het eindstation en hij weet twee keer te scoren. Dat hadden er twee meer moeten zijn. Tussendoor weet ook Frank het net te vinden, nadat ie drie schakels eerder op eigen helft de bal van de tegenstander ontfutseld. Dit is de mooiste combinatie van de dag met als tussenstations Osman en Brett.

DVVC, met Rian in de basis, heeft meer loopvermogen. Zeker in de eerste helft moet de verdediging van Dongen flink aan de bak. Vlak voor rust weet de thuisclub te scoren, wat op dat moment de 1-2 op het bord zet.

In de tweede lijkt DVVC al veel energie verbruikt te hebben. Het loopvermogen is ingezakt en de kamelenverdediging heeft het relatief rustig. Dongen wisselt, maar liefst vier keer. En invaller is de altijd scorende Wiljan. Ook dit keer lijkt hij een doelpunt op zijn naam te krijgen. Maar wie komt daar aan sprinten? Het is Osman, die de bal net voor de doellijn een extra zetje geeft en het doelpunt op zijn naam krijgt. Eindstand 1-4.

Volgende week weer een UIT wedstrijd, dit keer naar ONI.

JanB