Samenmetdebus.nl trouwe sponsor vvDongen
zaterdag 21 maart 2020 - 13:34

‘Met de bus gaan moet een feestje zijn!’

VANDERWOU Groep viert vier jaar sponsorschap

Al sinds 2016 is van der Wou een trotse sponsor van onze vereniging. Bijna een eeuw geleden begonnen als fietsenmaker in Dongen, en inmiddels zetten zij zich vooral in als taxibedrijf en touringcarbedrijf in de omgeving. Bovendien brengen ze onze spelers op zondag door heel het land op weg naar wedstrijden en vervoeren veel Dongense feestgangers met liefde naar festivals en uitjes. Wij spreken directeuren Arjen van der Wou en Cees Beerens over het sponsorschap, vervoer en natuurlijk over Dongen en laten ons informeren over toekomstplannen.

Familiebedrijf

In de jaren twintig begon Laurentius van der Wou als fietsenmaker en garagebedrijf een eigen werkplaats. Zoon Janus hielp al snel mee op de werkplaats en sinds de jaren vijftig werd het rouwvervoer aan de werkzaamheden van de firma toegevoegd. Het bedrijf bleef groeien en nam in 1989 het taxibedrijf van neef Leon over. Eind 2013, werd daar ook een koeriersbedrijf aan toegevoegd en werd het bedrijf omgedoopt tot de verzamelnaam ‘VANDERWOU Groep’. Met het toevoegen van touringcarvervoer in 2016 was het bedrijf zoals we dat nu kennen compleet. Je kunt van oudsher nog steeds terecht in de garage voor kleine schades. Daarnaast bieden ze veel taximogelijkheden: van korte ritten tot uitjes voor acht personen. Sindsdien vervoeren zij ook de spelers van VV Dongen en het thuispubliek naar uitwedstrijden. “Een toffe manier om iets voor Dongen te doen. Ik ben heel blij met de groei van afgelopen jaren, en we zijn nog lang niet klaar. We hopen mensen te laten zien hoe mooi taxi- en busvervoer kan zijn”, aldus Arjen van der Wou.

Samen met de bus

In juli 2016 kwam hier een interessante onderneming bij. Een aantal jaar eerder had ondernemer Cees Beerens uit eigen frustratie, omdat hij het niet voor elkaar kreeg telkens vervoer te regelen voor onder andere een Dongense muziekvereniging, een touringcar aangeschaft. Daarnaast merkte hij, vooral door opgroeiende kinderen, hoe lastig het soms kan zijn om vervoer te regelen voor uitjes, concerten of festivals. Vaak werd dit duur, omdat je meteen een hele bus moet huren voor je gezelschap, en zo kwam hij op het idee van Samenmetdebus.nl.

Laagdrempelige formule

“Ik wilde een formule ontwikkelen, waarbij je een stoel kunt boeken in een geplande busreis”, vertelt Cees. Het doet bijna denken aan een vliegreis; het vliegtuig gaat, en het is aan jou of je mee instapt. “Ja, we hebben echt gemerkt dat als je zegt: we gaan hierheen, wie willen er mee?’, dat die stap voor mensen om mee te gaan veel lager is. Mensen vinden het leuk om spontaan iets te doen, en op deze manier is dat zo geregeld”, vertelt Cees. Het enige wat je hoeft te doen, is een instapkaart kopen via de website “Samenmetdebus.nl”. Je ticket scan je bij de bus als je instapt en de reis kan beginnen. Inmiddels is het zelfs zo, dat je via Samenmetdebus.nl je eigen reisje kan opperen, en kunt kijken of er mensen mee willen. “Door anderen mee te vragen met jouw busreis, breng je heel makkelijk de prijs voor je eigen ticket omlaag”, vertelt hij.

Dongen

Cees heeft tot zijn 55 jaar gevoetbald en gaat met veel plezier op pad zondag. En hoewel Arjen zelf naar eigen zeggen misschien ‘meer een muziekman’ is, is ook hij enthousiast over de samenwerking. “We wilden graag het verenigingsleven in Dongen een handje helpen. Dongen is een klein dorp en ons kent ons, dus het is erg leuk om je aan te sluiten bij een mooie vereniging als vvDongen. Daarnaast is een vereniging met zo veel leden een leuke manier om de VANDERWOU Group wat meer naamsbekendheid te geven”, legt Arjen uit.

Feestje bouwen

“We hopen natuurlijk dat vvDongen lekker veel gaat scoren en vaak een bus nodig heeft”, lacht Cees. Daarnaast vertelt hij dat het hem gezellig lijkt, als behalve de spelers er ook wat meer publiek aansluit in de bussen. “De kans is groot dat niet veel mensen weten dat ze ook met de bus mee kunnen en wij zouden graag laten zien dat de bus, behalve een vervoermiddel, ook heel gezellig kan zijn. We nemen altijd lekker wat te drinken mee aan boord als we voor vv Dongen op pad gaan”, aldus Cees. “Hopelijk gaan meer mensen voor de bus kiezen, zodat we een echt feestje kunnen bouwen aan boord!”

Ga naar samenmetdebus.nl en laat je verrassen!