Gastheer of Gastvrouw bij vvDongen
dinsdag 7 juli 2020 - 11:41

,,Gastheer of gastvrouw op zaterdagmiddag. Iets voor jou?”

De coördinatie op zaterdagmorgen tijdens de jeugdwedstrijden.

Voordat de eerste ballen op zaterdagmorgen tijdens de jeugdwedstrijden op de voetbalvelden van onze club kunnen gaan rollen, moet er vooraf nogal wat werk verzet worden. Veel werk waarvan veel mensen niet in de gaten hebben dat dit moet gebeuren. De maandagmorgen Crew heeft dan het sportpark al ‘schoongemaakt’. De kleedkamers voor de trainingen worden dan ook ingedeeld en de week kan weer beginnen bij VV Dongen.

Zaterdagochtend, als de wedstrijden voor de jeugd vanaf half negen van start gaan, begint het om half acht al voor de gastheer of gastvrouw. ,,Maar dan zijn op vrijdag al verschillende velden uitgezet door de vrijdagploeg,” vertelt Anja Hartmans. Contactpersoon jeugdzaken van VV Dongen met de KNVB is wedstrijdsecretaris Stan Keulers, die zorgt voor het wedstrijdprogramma. Daarnaast zijn ook de clubscheidsrechters aangewezen. Alles wordt vanuit de voormalige bestuurskamer, bij het binnenkomen van de kantine eerste deur links, aangestuurd. Hier worden de begeleiders van de tegenstanders, maar ook de scheidsrechters, ontvangen. Ook kunnen ouders hier hun vragen stellen. Adriaan Elshout, Katinka Hazenberg, Sharon de Hond en Claudia van de Pas zijn daar één zaterdagochtend in de maand in de rol van gastheer of gastvrouw bereikbaar. Vanaf 10.00 uur worden zij bijgestaan door Martin Peeters die dat gewoon iedere zaterdag doet. In de middag is het Anja die de honneurs waarneemt. ,,Wij hebben nog vacatures bij de gastvrouwen en gastheren voor in de middag. Maar ook in de zaterdagochtend bij de Crew vanaf half acht tot tien uur. Want voor Henk Boudewijns (in de ochtend) en Rene Leenaars (in de middag) is het heel veel werk,” is de oproep van Anja Hartmans die al veeeeele jaren haar hart aan de jeugd van VV Dongen heeft verpand.

Dit is maar een topje van de berg die vrijwilligers heet. Deze groep maakt het mogelijk dat de jeugd op zaterdag weet: in welke kleedkamer zij zich om kunnen kleden, op welk veld er moet worden gespeeld en wie de scheidsrechter is. Aan het begin van het seizoen zijn door het jeugdbestuur de elftallen, trainers en hun begeleiders samengesteld. Na deze voorbereidingen kan er gevoetbald worden. Vanaf nu, straks in het nieuwe seizoen, laten we diverse jeugdteams met begeleider en trainer aan het woord.

Ook de zondagdienst zou nog extra hulp kunnen gebruiken. In dat geval kan je je melden bij de penningmeester van vvDongen. Leuk om betrokken te zijn bij de vereniging en je steentje te kunnen bijdragen.

Come'on Dongen!!

__________________

Om alle adviezen te respecteren wachten we af wanneer we weer gewoon ouderwets met elkaar kunnen communiceren. Dan zullen we ook de rubrieken: In gesprek met een jeugdelftal en hun begeleiders en Wie was dit ook al weer?, gaan oppakken.

Pas goed op jezelf! En tot de volgende keer wanneer ik iedereen weer in goede gezondheid hoop te mogen begroeten.

Houd je haaks,

Piet Scheepers clubredacteur VV Dongen