Corona update vvDongen
donderdag 4 juni 2020 - 11:55

Nadat eind april allereerst voor de jongste jeugdteams de trainingen weer mochten worden hervat zonder de 1,5 meter is dit voor de jeugd tot 19 jaar mogelijk vanaf 1 juni. We zijn hier allen blij mee want dan kan het voetbalspelletje voor de jeugd weer gespeeld worden op de manier waarop voetbal is bedoeld.

Ook maatschappelijk worden de Corona-maatregelen versoepeld, waarbij uiteraard wel de 1,5 meter afstand bewaard moet worden. Zo zijn o.a. terrassen weer opengesteld. De Rijksoverheid heeft de maatregelen voor de diverse categorieën specifiek uitgewerkt. Ook voor sport en spel. Belangrijk is hierbij de regel:  Géén wedstrijden, géén toeschouwers géén gebruik van gezamenlijke kleedkamers of douches.

Zie de volledige tekst op:

Dat houdt dus nog altijd in dat we helaas nog géén ouders, opa’s en oma’s, begeleiders mogen toelaten op ons sportpark De Biezen. Niet houden aan deze maatregel kan voor de betrokkenen leiden tot een boete maar kan er ook toe leiden dat de toestemming om op ons sportpark te mogen trainen door de gemeente wordt ingetrokken. We overwegen nog even wat we kunnen doen mbt tot de mogelijkheid om de sportkantine, die open mag op 1 juli, te openen. Het moet wel zinvol en te organiseren zijn.

Als bestuur hebben wij met waardering en trots gekeken naar al die ouders die zich de afgelopen weken keurig  aan de maatregel, om buiten het sportpark te blijven, hebben gehouden.  En hoewel wij niets liever doen dan de poort weer wijd open zetten en u allen begroeten óp het sportpark vragen wij uw medewerking om de huidige situatie nog een aantal weken te respecteren. Alleen zo kunnen we onze leden nog tot 12 juli trainen.

Bestuur v.v. Dongen