SC 't Zand A2 - Dongen A2
maandag 12 februari 2007 - 15:56

DONGEN A2 KOMT TEKORT OP HET KUNSTGRAS VAN T ZAND

Dongen A2 heeft de achtste uitwedstrijd van dit seizoen (waarvan de 4e op kunstgras!) met dikke cijfers verloren; het werd een 7-2 nederlaag bij de nummer twee van de ranglijst, SC t Zand A2. De geel-blauwen kwamen in alle linies kwaliteit tekort om de Tilburgers serieus in de problemen te brengen. Toch geven de 7-2 eindcijfers wel een vertekend beeld. want qua voetbal lagen de verhoudingen niet z scheef als de uitslag doet vermoeden. Een eindstand van bijvoorbeeld 4-2 zou het wedstrijdbeeld een wat realistischer aanzien hebben gegeven.

Al voor de wedstrijd stapelden de problemen zich op. Een uur voor aanvang meldde onze aanvoerder en laatste man Gerwin Boomaars zich ziek af; een forse streep door de rekening. Bekend was al dat verdediger Paul van Gils geblesseerd was en Bob Frederiks alleen in noodgevallen inzetbaar was. De voorbije weken hadden Jeswendum en Vincent ons en de vereniging in de steek gelaten, zodat we met precies 10 fitte spelers + Bob naar de Reeshof moesten afreizen. Leider Jan was in Dongen achter gebleven om nog twee B-spelers na te brengen zodra hun wedstrijd was beindigd. Bij SC t Zand aangekomen bleek dat er voor ons geen kleedlokaal beschikbaar was, alleen een kast, waardoor we de voorbespreking op de gang moesten houden. Een gevolg van het enorm aantal teams dat SC t Zand moet herbergen op zon zaterdag. Voor ons betekende dit een voorbereiding die verre van ideaal was. De door de KNVB aangewezen scheidsrechter Van Gompel was een andere wedstrijd toegewezen, waardoor een arbiter van SC t Zand zelf, Dhr. Floren, de leiding in handen kreeg over onze wedstrijd. Hij deed dit overigens prima. Omdat deze scheids om 14.00 uur (het aanvangstijdstip) nog een C-wedstrijd stond te fluiten, begon onze pot ruim een kwartier later dan gepland. Kortom: er ging voor ons meer fout dan goed.

Toch startten we prima aan de wedstrijd. In de eerste dertien minuten slaagden we er in om de nummer twee uit onze zestien te houden met goed combinatiespel; we werden zelfs een paar maal bijna gevaarlijk. De eerste kans van de thuisploeg was echter direct raak. Na onnodig balverlies van Danny de Jong profiteerde t Zand direct van hun allereerste mogelijkheid: 1-0. Danny maakte echter drie minuten later zijn fout meer dan goed; na een overtreding op Niels Snoeren. wat resulteerde in een vrije trap, zette Danny zich achter de bal. Hij trapte het leder langs de muur in de verre hoek achter doelman Nieraeth: 1-1. Lang konden we niet genieten van de gelijkmaker; de uit nood geboren op de rechtsback geposteerde Bob Frederiks wilde de bal in het keepersgebied wegtrappen. Hij schoot de bal echter precies tegen het benenwerk van een t Zand-speler op, waardoor de bal in ons doel caramboleerde: 2-1. Jammer dat we deze gelijke stand op zon dergelijke knullige manier uit handen moesten geven. Weer drie minuten later rondde de thuisploeg een aanval af met een doelpunt: 3-1. Nog voor de rust kregen we feitelijk de genadeklap toegediend door het vierde Tilburgse doelpunt: 4-1. Tien minuten voor de pauze werden de zojuist gearriveerde Rik en Robbert van de B1 ingebracht voor respectievelijk Zafer (geblesseerd geraakt) en Bob. Direct kreeg invaller Rik een kans om ons twee doelpunt te scoren, maar hij mikte net naast.

Tja, dan is het rust, tegen een 4-1 achterstand aankijkend. Er moet een nieuw doel gesteld worden. Dan maar proberen om de tweede helft winnend af te sluiten (voor wat het waard is).

Het moet gezegd worden: we hebben het wel degelijk geprobeerd. De eerste drie kansen (en niet de minste!) waren voor ons. Maar hun doelman was deze middag meer dan uitstekend op dreef en pareerde twee van de drie kansen. Hij behoedde tot tweemaal toe dat wij tot 4-3 terug kwamen; dan was het wellicht nog een wedstrijd geworden. Maar SC t Zand A2 schoot op tijd terug wakker en profiteerde listig van hun eerste mogelijkheid in die tweede helft. Dus i.p.v. 4-2 of 4-3 werd het 5-1. De pot was hiermee definitief beslist. We slaagden er ook nauwelijks in om van de ongeconcentreerdheid bij de gastheren te profiteren. Niels Snoeren kreeg nog wel twee dotten van kansen na een snelle tegenaanval; n hiervan wist hij te verzilveren: 5-2. In het laatste kwart van de wedstrijd profiteerde de gemakkelijk scorende formatie van de trainers John en Rafi (ex SVSSS A1) nog twee maal van persoonlijke fouten in onze defensie: 7-2 eindstand.

Een verdiende nederlaag tegen een klasse beter spelende tegenstander. Niet voor niets de nummer twee van de ranglijst met slechts drie punten achterstand op koploper Irene58. De Houtenaren zijn nog niet klaar met dit SC t Zand A2. Met in de wetenschap dat Irene weliswaar kampioen kan worden maar net kan promoveren (t.g.v. gebruik van dispensatiespelers) kan SC t Zand A2 zich alvast gaan opmaken voor de eerste klasse.

Wij zijn nu twee weekenden vrij. Eerst carnaval en de week daarna staat er een inhaalprogramma gepland. Aangezien wij geen achterstallige wedstrijden hebben (en al uit de beker liggen), zijn wij dat weekend ook vrij. Pas op zaterdag 3 maart staat de thuiswedstrijd tegen DESK A2 op het programma.

SC T ZAND A2  -  DONGEN A2   7-2  (4-1)

scheidsrechter:  H. Floren (SC t Zand)

scoreverloop:     14.  1-0

17.  1-1  Danny de Jong