vvDongen O 23 oefent tegen Willem II
maandag 3 augustus 2020 - 23:45

VV Dongen 023 speelt eerste oefenwedstrijd op De Biezen

Het nieuwe elftal, VV Dongen 023, speelde afgelopen zaterdag de eerste officiële oefenwedstrijd op sportpark De Biezen. Veel belangstelling van ouders, opa ’s, oma ’s en voetballiefhebbers. Tegenstander was het team van Willem II 018. Duidelijk was te zien dat dit gezelschap al meer dan een week in training is. Nu al zes (!) dagen in de week trainen, straks zaterdag competitie voetballen en zondag een rustdag. Dat is het ritme dat deze talenten bij een BVO wat ze de komende periode in hun agenda hebben staan.

Dongen 023, onder leiding van trainer/coach Lars Jansens, zijn net enkele keren bij elkaar geweest en de eerste trainingen zijn afgewerkt. Een selectie, van spelers met potentie, dat nog duidelijk aan elkaar moet wennen. Met name de bezetting van de posities is nog niet duidelijk en daar zal de komende weken aan gewerkt worden. Een belangrijk gegeven is dat dit team enkele spelers in huis heeft die bepalend kunnen zijn, oftewel de ploeg op sleeptouw kunnen gaan nemen.

Dongen was in de beginfase zeker niet de mindere. Sterker nog: via de snelle spits Rafael Martey (overgekomen van Almkerk) zette Dongen in de 17e minuut de openingstreffer op het scorebord. Willem II had hiervoor legio kansen laten liggen! Met nog een kwartier te gaan schakelde Willem II een tandje hoger en via snelle combinaties liepen de Tilburgers snel uit naar 1-4.

Na de rust, de Tilburgers wilden weer met 0-0 beginnen, was het duidelijk dat Dongen conditioneel te kort kwam en dat er nog trainingsarbeid verricht moet worden.

Op het middenveld van Willem II kon Martijn van der Sande (voorheen: RKVV Dommelen, UNA, vv DBS en AFC Ajax) met prima passjes strooien. De nummer 16 heerste op het middenveld en gaf met de 0-2, een diagonale boogbal vanaf de punt van de zestien meter in de verre kruising, zijn visitekaartje af. Hierna liep Willem II uit naar de 0-5. Voor Dongen een prima oefenpartij waarbij voor de staf uiteenlopende voetbaltechnische zaken aan het licht zijn gekomen. Werk aan de winkel!!

Foto’s Dongen 023 – Willem II 018: Jenny Rommens.

VV Dongen 1 (zondag 3e divisie).

Dongen1 ging zaterdagmiddag 1 augustus op bezoek bij de oudere broers van Willem II O 18. Tegen 021 werd het een 3-0 nederlaag. Volgens insiders een prima pot voetbal waarbij het zoeken is naar ritme.

Komende dinsdag (4 augustus) speelt Dongen om 20.00 uur tegen Moerse Boys op sportpark De Biezen. Zondag (9 augustus) in Hendrik Ido Ambacht tegen IFC om 14.00 uur.