Meisjesvoetbal: Hoe tof is dat!
vrijdag 21 augustus 2020 - 13:22

Meiden Onder 13 vv. Dongen

Hoe tof is dat!!! Een Meidenteam bij vv. Dongen dat in een meidencompetitie speelt. Een voor de club nieuwe ontwikkeling!

Een nieuw team met wat ervaren maar ook geheel nieuwe speelsters. Ervaren of niet? Ze zijn allen even enthousiast en reuze fanatiek!

Als moeder en oud voetbalster ben ik dan ook erg trots dit team als leidster te mogen gaan begeleiden in hun voetbal-avontuur. Want wat een avontuur is dat!

Als 10 jarig onzeker meisje stond ik voor het eerst op het veld. Ik mocht een oefentraining met een vriendin gaan doen. Ik was verkocht!! Wat een sfeer, wat een sport en wat een heerlijke voldoening haalde ik uit die training en uit MIJN team. Waar ik na al die jaren het meest trots op ben, en tot op de dag van vandaag nog veel aan heb, is verantwoordelijkheidsgevoel voor een groep. Samen met de meiden vormden we 1 team, en dat voelde goed. Je wilde er gewoon altijd zijn voor je team, dat is wat voetbal met je doet als kind, als mens. Veel meiden heb ik zien groeien. Niet alleen in hun kwaliteiten in voetbal maar ook zeker in hun kracht. We trotseerden kou, regen, pijn en verlies. Om daarna nog als 1 team te kunnen lachen, dollen en geinen maakte je als kind echt sterk.

En nu… nu staat mijn eigen 10 jarige dochter daar op dat veld. Ik gun haar en haar team dezelfde lol, strijdlustigheid en vooral plezier in deze prachtige sport!

De MO 13 van vv Dongen bestaat nu uit een 9-tal meiden in de leeftijd van 10 tot 13 jaar. Vanaf woensdag 19 augustus gaan ze dit nieuwe seizoen met volle enthousiasme aanpakken.

De trainingen van de meiden zijn iedere maandag en woensdag van 18:00 – 19:30.

De tijd dat voetbal alleen iets voor jongens was is al lang voorbij! Steeds meer verenigingen omarmen het meidenvoetbal zo ook vv Dongen!! Een prachtige ontwikkeling voor de Dongense jeugd en voor de club!

Lijkt het jou leuk om met de meiden een balletje te trappen? Ga snel naar de site van vv Dongen en doe gerust een training mee! Je ben van harte welkom!