DVS 33 versus VV Dongen
dinsdag 25 augustus 2020 - 18:16

Eerste officiële wedstrijd sinds maart

Ondanks dat VV Dongen al een aantal oefenduels erop heeft zitten is het aanstaande zaterdag eindelijk tijd voor een wedstrijd om het ‘echie’. DVS 33 uit Ermelo is de tegenstander in de eerste kwalificatieronde van de KNVB beker. Het is er ééntje om naar uit te kijken. Zo zullen er nog voldoende vraagtekens boven beide ploegen staan: hoe is het met de conditie, hoe is het m19et de blessures, hoe is het met de uitvoering van het systeem die de trainer wil spelen? En natuurlijk niet onbelangrijk: wie is onze tegenstander? Zaterdag 29 augustus gaat het om 14.30 uur los op het Sportpark DVS 33.

Door Frank van Heteren

VV Dongen kende een beetje rommelige oefencampagne. Geteisterd door blessures en verlate vakanties was het bijna niet mogelijk voor trainer Osman Erbas om een keer te spelen in zijn beoogde sterkste formatie. Enerzijds is dat vervelend, maar anderzijds geeft het de overgebleven spelers de ruimte om zichzelf te laten zien. Tegen Feijenoord O-23 was VV Dongen nog maar net in training en de wedstrijd tegen Willem II O-23 kwam ook te vroeg. Pas tegen tegenstanders als Moerse Boys, IFC en Halsteren zag men iets terug van het team dat vorig jaar iedereen verraste. Echter tegen Baronie en UDI 19 zat er een behoorlijk verval in de vorm. Niet iets waar je dan jezelf meteen zorgen om moet gaan maken, maar het viel op.

Zo zegt iedere trainer voor het begin van het seizoen dat er pas een werkelijke beoordeling kan komen na ongeveer vijf of zes officiële wedstrijden. Het geheel moet zich nog allemaal zetten. Logisch wanneer er zo’n lange periode niet is gevoetbald.  Daar heeft dus iedereen mee te maken alleen, wie komt er het beste uit?

DVS 33  is een vereniging uit het zaterdagamateurvoetbal. Je kan bijna zeggen dat ze een zelfde soort opmars hebben meegemaakt als VV Dongen. In 2010 promoveerde DVS 33 naar de Hoofdklasse en in 2015 promoveerde het naar de toenmalige TOP-klasse om vervolgens in 2016 ingedeeld te worden in de 3e Divisie. Hetzelfde pad als VV Dongen, maar dan zonder het verblijf in de TOP-klasse.

Het zaterdagamateurvoetbal wordt door iedere voetbalkenner hoger aangeschreven dan het zondagamateurvoetbal. Betere spelers, meer financiële impulsen, het is net allemaal iets beter. DVS 33 is een ambitieuze club die zich graag zou willen terugzien in de 2e Divisie. De laatste drie seizoenen waren ze daar dichtbij. Met twee derde plaatsen en een vierde positie voordat de Corona crisis uitbrak, verraden de kracht van het team.

De oefencampagne werd tien dagen helaas onderbroken door een Corona geval binnen de selectie. Toch heeft het team van Peter Wesselink (ex-Excelsior 31) in de maand augustus een vijftal duels kunnen afwerken. Dinsdag 25 augustus werken ze een laatste partij af om zodoende volledig bewapend VV Dongen te ontvangen.

Het zal in ieder geval een bijzondere strijd worden. De winnaar mag het in de tweede kwalificatieronde opnemen tegen de winnaar van het duel tussen DOVO en Hoogeveen, dan pas komt de overwinnaar in de loting terecht voor de 1e ronde van de KNVB beker. Wie herinnert zich het duel tegen Go Ahead niet?

Goed, nu de huishoudelijke mededelingen:

Aanmelden suopporters

De supporters die de wedstrijd willen bezoeken dienen zich aan te melden via een formulier die door het bestuur van DVS 33 ter beschikking is gesteld.

Men dient dit formulier uit te printen en te tonen bij de ingang. U vindt het formulier hier:

Supporters die mee willen gaan met de bus

• Mondkapje is verplicht
  • Vertrektijd vanaf de kantine is 11.45 uur.