Samenwerking Dongen met Willem II
woensdag 26 augustus 2020 - 15:26

v.v. Dongen gaat samenwerken met de Willem II Voetbalacademie

Dit voorjaar deelden de aanwezige bestuurs- en commissieleden van v.v. Dongen de visie die Bastiaan Riemersma – Hoofd Opleidingen bij Willem II – op Sportpark De Biezen presenteerde.
Corona leidde tot wat vertraging, maar de samenwerking tussen de v.v. Dongen en Willem II Voetbalacademie is nu alsnog een feit.
Het doel van zowel v.v. Dongen als Willem II is om zoveel mogelijk jeugdspelers zo goed mogelijke voetbaltraining te geven. Willem II gaat kennis en ervaringen delen met de jeugdtrainers en - coaches van v.v. Dongen. “Er is niet één weg, niet één route die een jeugdvoetballer moet bewandelen richting het betaalde voetbal. Het is eigenlijk niet te voorspellen”, vertelt Bastiaan Riemersma. “Wij geloven dat als we zo veel mogelijk, zo lang en zo goed mogelijk spelers uit onze eigen regio opleiden, dat we ook echt weer regionale jongens in ons eerste elftal kunnen gaan zien.”
v.v. Dongen heeft als doel om de eigen jeugdafdeling qua voetbal op een zo hoog mogelijk niveau te brengen en te houden. Plezier en ontwikkeling gaan daarbij hand in hand. Voetbal moet in de eerste plaats leuk zijn. Iets wat leuk is ga je nog liever en vaker doen. Met als gevolg dat je er nog beter in wordt. En dan wordt voetbal nog leuker.

De Willem II Voetbalacademie trapt het seizoen af met een tweetal talentendagen. De eerste – op woensdag 2 september 2020 (voor spelers geboren in 2010 en 2009) – is helaas al volgeboekt.
Voor de tweede dag – woensdag 9 september 2020 (voor spelers geboren in 2008, 2007 en 2006) – kunnen jeugdspelers van v.v. Dongen zich inschrijven. Willem II gaat op basis van de ingevulde vragenlijst spelers uitnodigen. Aanmelden is dus geen garantie voor een uitnodiging. Deelname is zonder kosten en is helaas (nog) niet toegankelijk voor meisjes. Willem II werkt wel aan een programma voor het meisjesvoetbal, daarvan houden we jullie op de hoogte.
v.v. Dongen gaat met Willem II nog in gesprek over het organiseren van een Voetbaldag op het eigen Sportpark De Biezen in Dongen. Meer info volgt.

Inschrijven voor de Talentendag van woensdag 9 september 2020 (voor spelers geboren in 2008, 2007 en 2006) kan via deze link: