Feijenoord E - VV Dongen E
donderdag 15 februari 2007 - 22:28

Op Valentijnsdag doe je iets speciaals voor je geheime liefde. Voor de voetballers van de E1 en E2 is voetbal de grote liefde. En het speciale op deze woensdag was een oefenwedstrijd tegen Feijenoord! En alsof dat nog niet genoeg was ; ook nog eens met 11 tegen 11 op een groot (kunstgras)veld tegenover de Kuip. Als dat geen speciale dag werd…….

Met een tiental auto’s vol met supporters ging de voltallige selectie (18 spelers) richting Rotterdam om half twee ‘s middags. De hele dag volop regen maar dat mocht de pret niet drukken.De aankomst was indrukwekkend. Een mooi sportcomplex met prima velden met als achtergronddecor een grijze Kuip.

Maar alvorens te beginnen moest de technische staf eerst een speciale bespreking inlassen want het was de allereerste keer dat deze E-spelers op een volledig veld 11 tegen 11 gingen spelen. Dus dat had nog wel even wat uitleg nodig. Na deze korte instructie werd ruim voor tijd de warming up gestart waardoor alle spelers flink warm gedraaid waren alvorens de wedstrijd begon.

Direct werd al duidelijk dat zowel Dongen als Feijenoord moeite hadden met het grote speelveld. Bovendien hadden er nogal wat jongens last van de spanning waardoor ze niet het eigen spelniveau haalden. Vaak werd dan een lange moeilijke bal gespeeld terwijl er dichtbij spelers genoeg vrij stonden. Toch ging op zich de eerste helft redelijk gelijk op. Helaas verdween in de 12e minuut een voorzet vanaf de linkerzijkant tóch in het doel achter Joeri in ‘t Groen want de bal werd op het laatste moment nog van richting verandert door een Dongen speler. Jammer, want dit was niet verdiend. Dongen bleef daarna best aardig voetballen alleen kon niet voorkomen dat het zelfs 2-0 werd in de 21e minuut toen Feijenoord een aanval goed uitspeelde. Dat was tevens ook de ruststand na een half uur spelen.

In de pauze spraken we af om meer op de helft van Feijenoord te gaan voetballen want daar lag hun zwakke punt. En dáár hadden de E-tjes van Rotteram Zuid niet van terug want al in de 2e minuut van de tweede helft scoorde VV Dongen de 2-1 doordat de keeper van Feijenoord twijfelde bij een terugspeelbal,  daardoor de bal volledig verkeerd beoordeelde en Danny Dirne mooi de “anschlusstreffer” kon scoren. Helaas zorgde dit niet voor meer druk op het Feijenoorddoel. Sterker nog, Feijenoord kreeg steeds meer kansen. Gelukkig kon Stan van de Bliek een paar keer de 3-1 voorkomen maar in de 12e minuut na rust was het dan toch raak. Een goed uitgespeelde aanval werd terecht verzilverd. Daarna kwamen we er nog af en toe gevaarlijk uit maar het merendeel van de kansen was voor Feijenoord. Echter aan het einde van de tweede helft werden we toch langzaam wat sterker en kregen we enkele kansen. Het vastzetten op de helft van Feijenoord werkte eenmaal perfect. Vanwege het opjagen door onze voorhoede kreeg Lars de bal in de voeten gespeeld en met een schot vanaf de 16 meterlijn schoot hij perfect over de keeper heen. 3-2 !! Dit doelpunt werd gevierd alsof we kampioen waren geworden. Dat was tevens het laatste belangrijke moment van de wedstrijd en de eindstand werd dus 3-2. Prima teruggevochten en na afloop waren de supporters er van overtuigd dat als de wedstrijd nog 10 minuten langer had geduurd dat Dongen nog gelijk had gekomen. Goed gedaan mannen en tenslotte hebben we de 2e helft gewonnen !!

De E-spelers van VV Dongen hebben een mooie wedstrijd achter de rug en zijn een fantastische ervaring rijker. En ook de supporters want na de wedstrijd bleef het nog lang onrustig in de kantine van Varkenoord……………..

Groetjes

Ad