Dongen E1 - Madese Boys E1
zaterdag 17 maart 2007 - 13:59

Vandaag kwam Madese Boys op bezoek. In de competitie een stevige middenmotor en Dongen E1 heeft onderaan de punten hard nodig. Luuk was er helaas niet bij. Dus we hadden slechts 1 wissel wat op zich best voldoende is. De voorafgaande week was er scherp en goed getraind op de zwakke punten van de vorige wedstrijden. Met name het “man op man verdedigen” is flink aan de orde geweest.

En dat was te merken. Er stond een heel geconcentreerd Dongen E1 op het veld. Allemaal flink opgeladen om eens wat punten te gaan halen én om er een goede wedstrijd van te maken. De mandekking liep dan ook stukken beter dan de afgelopen weken. En in de duels waren we ook sterker dan Madese Boys. In de 5e minuut was het raak voor Dongen. Een hoge bal van rechts, waar de uitstekende keeper van Made zijn enige foutje maakte en er onderdoor ging, werd door Bas met een mooi boogje in de goal gewerkt. 1-0 voor !! Dat hadden we dit seizoen nog niet vaak meegemaakt. De rest van de eerste helft kreeg Dongen E1 nog de nodige kansen op de 2-0 echter die gingen er niet in.

Dat was een goede eerste helft en dat wilden we graag doorzetten in de tweede helft. Helaas kreeg Thije steeds meer last van zijn omgezwikte voet en kon niet meer wisselen zodat er flink aanspraak gedaan werd op de conditie van de rest. Misschien dat dat de oorzaak was van het weggeven van het initiatief aan Mades Boys. Zij kregen steeds meer en steeds betere  kansen en Dongen E1 steeds minder. In de 7e minuut van de 2e helft maakte Made dan ook gelijk door een kopbal uit een corner. Daarna werd het steeds spannender. Het spel vloog heen en weer en elk team kreeg kansen op een voorsprong. Twee goede kopballen van Thije vlak na elkaar werden door de sublieme keeper simpelweg uit de kruising gestompt. Aan de andere kant moest Stan een paar keer attent ingrijpen om een achterstand te voorkomen. Maar….. uiteindelijk werd er niet meer gescoord en had Dongen E1 een belangrijk punt verdiend. Vooraf hadden we hiervoor getekend en dus stonden de gezichten weer vrolijk omdat er ook simpelweg erg goed gevoetbald is. Zeker de eerste helft. Laten we dat gevoel maar vasthouden want as. zaterdag gaan we op bezoek bij RKC !!

Groetjes

Ad