• Open kansen onbenut laten, tegenstander straft dit af.

Hectische slotfase kost JO23 overwinning.

Door Piet Scheepers.

Na een verrassende overwinning tegen koploper ASWH kreeg de JO23 TOGB uit Berkel en Rodenrijs op bezoek. In deze Divisie 1 staan de ploegen redelijk dicht bij elkaar. Dongen sluit de rij met 7 punten. Door een overwinning kan de aansluiting worden gevonden en dan is weer van alles mogelijk. Verrassend deze middag was de terugkeer van doelman Wessel Sprangers die deze middag het doel van Dongen O23 verdedigde.

Terug van een vervelende knieblessure hoopt Wessel weer speelminuten op te doen op dit niveau. Als doelman kreeg hij dispensatie van de KNVB, tot en met 25 jaar, om in de JO23 te mogen spelen. Ook een prima vooruitzicht voor het zondag elftal van trainer Osman Erbas, waarmee de JO23 trainer/coach Lars Jansens een prima samenwerking heeft. “Ondanks dat de zondag blessures en schorsingen heeft, denkt Osman met ons mee. Want bij ons worden spelers geleend om de opengevallen plaatsen in de zondag op te vullen. Dat heeft gevolgen voor ons.” Zo heeft Lars Jansens de jonge Filip de Kort van JO19-1 geleend om het gat als centrale verdediger op te vullen. Hij vervangt daar de van blessure terugkomende Gijs van Tilburg.

Al met al diverse omzettingen die de nodige aanpassingen van de spelers vragen. Dongen begon wat onwennig. Er zat onrust in het spel. In plaats van de bal rustig naar de vrijstaande man te spelen, werd de bal slordig weggewerkt. Hierdoor onnodig balverlies waardoor de bezoekers soms snel konden uitbreken. Met nam hun jonge 17-jarige middenvelder Mikai Kok viel op door zijn snelheid en fysieke inzet.

Nadat Dongen voor rust door slecht verdedigen op een simpele manier op 0-1 achterstand werd gezet, ging het op jacht naar de gelijkmaker. De tweede helft toonde Dongen meer aanvallende impulsen. Ook mede door de inbreng van de snelle Timo van der Schans op de linkervleugel. Zijn aanvalsdriften werden beloond. Hij stormde langs de zijlijn op waarna zijn voorzet door Giovanni Bombarda prima werd afgerond. Dongen wilde meer en ging op zoek naar de mogelijke winnende treffer. Daarbij geholpen door de bezoekers die hun invaller Sidney Groenewegen met rood zagen vertrekken. De grote mogelijkheden van Dongen werden niet beloond. Drie kansen in de laatste vijf minuten, 1 op 1 met de doelman van TOGB, werden niet omgezet in doelpunten. Luc Braams, Chivarno Pansa en Bombarda wisten deze doelman niet te verschalken. En dan gebeurt het omgekeerde. Doordat Dongen veel risico ’s nam door ver op te dringen, scoorde TOGB in de 87 e minuut de 1-2 via een counter. “Ondanks alle blessures en wisselingen binnen het team doe je het eigenlijk hartstikke goed. Maar wat koop je ervoor als je na afloop met nulpunten blijft staan,” besloot een balende Lars Jansens na afloop.