• Let op: aanvang wedstrijd 19:30-19:45 ivm verlichting

  Eerste wedstrijd VV Dongen op hoofdveld met kunstgras

  Aanstaande donderdagavond 11 augustus neemt VV Dongen het nieuwe kunstgras op het hoofdveld voor het eerst in gebruik. Dongen 1 trapt af voor een oefenwedstrijd tegen Kloetinge. Voorafgaand heeft de officiële opening plaats.

  Metamorfose
  Daarmee is sportpark De Biezen precies op tijd klaar voor een mooi nieuw voetbalseizoen. In vergelijking met vorig seizoen, heeft de accommodatie een metamorfose ondergaan. Na 99 jaar natuurgras, heeft de club nu doelbewust gekozen voor kunstgras op het hoofdveld. Ook is er om het veld heen een betonnen looppad gerealiseerd voor het publiek. Het hekwerk is vernieuwd, net als de vangnetten voor achter de doelen. De gebouwen zijn aangepakt en er is door de club geïnvesteerd in een nieuwe duurzame LED-verlichting.

  Samenwerking
  Dat al deze werkzaamheden gerealiseerd zijn in slechts een paar maanden tijd, tussen twee voetbalseizoenen door, is het resultaat van een strakke planning en de goede samenwerking tussen VV Dongen, gemeente Dongen en adviesbureau/projectleider Newae, daarbij stevig ondersteund door de inzet en betrokkenheid van vele clubvrijwilligers. 

  Ontwikkelingen en oplossing
  Het ledenaantal van derde divisionist VV Dongen groeit en conform de landelijke trend gaan steeds meer teams op zaterdag voetballen. De KNVB maakte dit jaar bekend de zaterdag- en zondagcompetities in de hoogste divisies  te willen gaan samenvoegen. ,,Vanwege de beperkte capaciteit op sportpark De Biezen, is kunstgras op ons hoofdveld de enige goede oplossing om de ontwikkelingen voor de komende jaren het hoofd te kunnen bieden’’, aldus VV Dongen-voorzitter John-Paul Verkooijen. ,,In 2023 bestaat VV Dongen 100 jaar. Een representatief De Biezen past in de planning van VV Dongen.’’

  Reactie wethouder
  Ook wethouder sport René Jansen is blij met het eindresultaat. Eerder dit jaar werd het kunstgras op het trainingsveld (met kurk in plaats van rubberkorrels) ook al vernieuwd. De gemeenteraad stelde in totaal ruim €600.000 beschikbaar voor de aanpak van de capaciteitsproblematiek op sportpark De Biezen. ,,In onze Dongense samenleving neemt sport een belangrijke plaats in. Als gemeente bieden we VV Dongen nu de ruimte om kwalitatief te kunnen voldoen aan de veranderingen in de voetbalwereld. De kunstgrasvelden zijn in de zomer en winter volledig beschikbaar, onafhankelijk van het weer, voor zowel wedstrijden als trainingen’’, aldus de wethouder.