• 27-01-2024                        Laat tegendoelpunt zorgt voor kamelen dompertje

De competitie is hervat. De veteranen verliezen voor de tweede keer dit seizoen van RFC. In het eerste deel van de tweede helft wordt deze zaterdag voortreffelijk gevoetbald, en de stand gelijkgetrokken. Het is teleurstellend als de kamelen tegen het einde van de wedstrijd alsnog de 2 – 3 om hun oren krijgen.

Het is druk tijdens de traditionele kaartavond van de veteranen op vrijdag. Maar iedereen gaat (moest) op tijd naar huis. Dat speelt mee dat er op zaterdag veel voetballers beschikbaar zijn. Het gros heeft maar beperkt kunnen trainen, dus dat aantal is meer dan wenselijk.

Hoofdtrainer Marcel is er vandaag niet. Hij gaat met zijn jubilerende werkgever een ballonvaart maken. Jan neemt zijn rol waar en probeert voldoende balans te creëren met voetballers voor de eerste helft en voor de tweede helft.

De eerste helft is maar net begonnen en het is al 0 - 1. Nog niet alle betrokkenen zijn al in positie om deze wedstrijdminuut te aanschouwen. Dat is wel gelukt als Dongen na 90 seconden al de gelijkmaker aantekent, 1 – 1. Op dat moment verschijnen er in de verte 4 hetelucht ballonnen aan de horizon. Het spel gaat logischerwijs verder en de Kamelen creëren wat kansen. Na knullig verdedigingswerk kan RFC echter de  2 – 1 scoren. Sunt.

In de rust wordt er ruim gewisseld. De luchtballonnen komen dichterbij en Marcel ziet vanuit die positie ongetwijfeld dat de geelblauwen op het C-veld beter zijn gaan voetballen. Het loopt als een tierelier. Marcel ziet ‘onze William’ de 2 - 2 maken. Die gelijkmaker kon in deze fase echt niet uitblijven. En nu verder.
    De wedstrijd duurt echter nog wel even en de vermoeidheid en pijntjes worden bij de kamelen zichtbaar. RFC moet ook flink aan de bak maar speelt vandaag met een solide en fitte ploeg. Naar het einde toe kunnen ze nog enkele malen gevaarlijk opzetten en koppen zelfs drie minuten voor tijd de 2 – 3 binnen. Sunt.

De luchtballonnen zijn niet meer te zien en in de omgeving geland. Ook bij de veteranen ontbreekt de lucht om in de resterende tijd nog verandering in de stand aan te brengen. Zij belanden in de kantine.