• Aan de leden van VV Dongen.

Van de KNVB ontvingen we het bericht dat zij nog in overleg zijn met “Den Haag” om te willen aanvangen met de Regiocup. Dit speelt al vanaf begin van dit jaar en is telkens uitgesteld om bekende redenen. Voor de senioren is het al een tijd definitief gecanceled en voor de jeugd zijn de volgende weekenden geagendeerd: 5/6 juni, 12/13 juni, 19/20 juni en 26/27 juni.

Dit besluit wil de KNVB nemen op 1 juni as.

Definief besluit VV Dongen

VV Dongen heeft besloten om hier niet aan deel te nemen omdat dit, gezien het korte tijdsbestek, niet uitvoerbaar is. De belangrijkste reden is dat de gemeente Dongen circa 8-10 weken nodig heeft voor de onderhoud van de velden. Dat is hard nodig om zeker te zijn dat we het volgend seizoen weer goede beschikbare velden hebben. Zeker gezien de geringe capaciteit van de velden voor VV Dongen een must en daardoor voor de langere termijn de beste keus.

Een ander belangrijk argument is dat in corona-tijd de jeugd door heeft kunnen spelen en er veel activiteiten voor hen zijn doorgegaan. Zowel tijdens trainingsavonden door de week als op de zaterdagen. Met dank aan de vele vrijwilligers die zich hiervoor hebben ingezet. Dit kan voorlopig ook nog even doorgaan en feitelijk verliezen we maar twee weekenden door niet deel te nemen aan de Regiocup.

Dit houdt in dat we zaterdag 12 juni onze laatste activiteit zullen organiseren op ons sportpark voor dit seizoen. Op deze dag vinden de nationale voetbaldagen plaats bij VV Dongen voor de jongste jeugd ( wel inschrijven) en is het voor elk team nog mogelijk onderling een wedstrijd te organiseren en te spelen. Dit initiatief ligt bij de leiders en trainers van betreffende teams en we hopen dat dit wordt opgepakt en goed wordt gecommuniceerd met ouders en organisatie.

Afhankelijk van het besluit door de overheid hopen we dat er dan ook weer versoepelingen zijn doorgevoerd waardoor we de kantine kunnen openen en we met elkaar het seizoen, onder het genot van een drankje, kunnen afsluiten. Dat laten we nog weten als er meer bekend is.

Dus!

Na 12 juni sluiten we de poorten en kan de gemeente aanvangen met het groot onderhoud van de velden. De selectie start alweer op 19 juli op het kunstgrasveld en de weken daarna zullen ook andere (selectie)teams gaan aanvangen.

Op zaterdag 21 augustus vindt het internationaal jeugdtoernooi plaats voor de JO15-1 van VV Dongen.

Een week voordat de scholen weer beginnen zullen we het trainingsschema weer gaan hanteren en dat zal 30 augustus zijn voor alle leden van VV Dongen.

Op maandag 30 en 31 augustus en 1 september vindt het Willem II voetbalkamp plaats overdag ( laatste week van de vakantie) en hier kunnen kinderen zich nog voor opgeven. Deze organisatie is volledig in handen van Willem II en vindt plaats op sportpark De Biezen. Erg leuk voor de kinderen om hieraan deel te nemen en wie weet......!

We focussen ons inmiddels op een nieuw seizoen waar we, na deze moeilijke periode, allemaal naar smachten. We vertrouwen op begrip voor de keuzes die zijn gemaakt door het bestuur, rekening houdend met alle wensen en mogelijkheden.

Hopelijk zien we elkaar zaterdag 12 juni en voor degene die we niet meer spreken of zien  alvast fijne vakantie en zorg dat je weer fit en fris klaar bent voor seizoen 2021-2022.

Namens het bestuur van VV Dongen

John-Paul Verkooijen