• 13 maart 19:30u kantine VV Dongen!

  Come on Dongen!!!

  Dit is de kreet die Frank van Heteren in 2010 op een CD-tje zette en bij elk thuisdoelpunt van VV Dongen afdraaide.

  De kreet werd vanaf dat moment niet alleen gelinkt aan “we steunen onze jongens met zn allen en zingen uit volle borst mee”, maar ook met Frank zelf, want met zijn karakteristieke stemgeluid en enthousiasme, raakt hij ieder voetbalhart.

  Toen hij in 2020 werd gevraagd om een boek ter ere van het 100 jarig bestaan van VV Dongen te schrijven, zei hij direct “ja” en vond hij het niet moeilijk om een titel te verzinnen. Dat werd zijn kreet!

   

  Drie jaar nadat Frank van Heteren deze prachtige opdracht had aangenomen zag ‘Come on Dongen’ eind 2023, het jubileumjaar, het levenslicht.

  Frank werd gevraagd omdat hij jarenlang op eigen wijze de voorbeschouwingen en wedstrijdverslagen van het eerste elftal verzorgde. Zijn wekelijkse voorbeschouwing werd een goed gelezen column die niet alleen in Dongen onopgemerkt bleef.

  In de periode voordat hij omroeper en schrijver werd was hij teammanager van de selectie die in 2008 VV Dongen na 13 jaar een kampioenschap gaf. Deze taak vervulde hij daarna nog twee keer.

  Zijn passie ligt bij het schrijven van verhalen en anekdotes. Daarom heeft hij ervoor gekozen om Come on Dongen vanuit zijn perspectief te schrijven en de lezer niet alleen mee te nemen in zijn voetballeven maar ook in zijn leven daarbuiten.

  Persoonlijke verhalen en openhartige interviews zorgen ervoor dat Come on Dongen een boek voor iedereen is geworden.

  Het boek is een ode aan mensen die met hun passie andere mensen gelukkig maken. Het boek is een verhaal over een jongen die ooit moest verhuizen vanuit de Randstad naar het platteland en zich aan moest passen aan een andere cultuur. Door het voetbalspelletje werd de brug geslagen. Dit boek vertelt over jongens die helden worden, dankzij luidkeelse aanmoediging en support van iedereen met een geel-blauw hart.

  “Come on Dongen..!!!”

  Wie is Frank van Heteren?

  Geboren in Voorschoten in 1960

  Inwoner van Dongen sinds 1972

  Pianist / zanger

  Componist

  Schrijver