•  

  Bij een club als VV Dongen hoort ook een professioneel medisch team. Vorig jaar gestart met fysiotherapeut JAU in samenserking met CK Active. De prettige samenwerking heeft ervoor gezorgd dat deze ook dit seizoen weer wordt gecontinueerd. We stellen voor:

  Olaf Tuerlings (verzorger) links op de foto.

  Ik ben Olaf en woon in het mooie Drunen. Iedere donderdag en zondag ben ik op de club te vinden en mag ik een bijdrage leveren aan de fitheid van de spelers van de selectie.

  Het bevalt tot nu toe erg goed bij vv Dongen.  Natuurlijk is het even zoeken hoe het eraan toe gaat bij de club en wat mijn plek in het team als verzorger is, maar ik ben goed opgevangen door het team. Het leuke aan het vak als verzorger is dat ik met sporters bezig ben die graag willen presteren. Dat ik ze daarin kan ondersteunen en helpen om fit te blijven en blessurevrij het maximale uit zichzelf en team kunnen halen. De wisselwerking met fysiotherapeut Kees Schellekens is erg fijn en samen gaan we voor topfitte selectie en een blessurevrij seizoen met hopelijk mooie (en winnende) wedstrijden.

  Naast sportverzorger van de selectie is Olaf zelfstandig sporttherapeut en sport- ontspanningsmasseur met zijn eigen praktijk in Drunen. 

  Kees Schellekens (sportfysiotherapeut) rechts op de foto.

  Ik ben Kees en dit is mijn tweede seizoen als sportfysiotherapeut op de club. Het bevalt mij erg goed. De sfeer in het team is goed en ik voel me thuis. Ik ben regelmatig op de club, want mijn zoontje speelt in de Jo8-3, maar iedere dinsdagavond ben ik aanwezig en te vinden in de verzorgersruimte. Eerst voor de verzorging van de selectie en vanaf 20.00 uur voor het sport inloopspreekuur waar iedereen die lid is van de vereniging en een blessure of vraag heeft terecht kan. Samen met Olaf vormen wij het sportmedisch team en dragen wij bij aan de fitheid van de selectie. We verzorgen naar de eerste diagnose, de verzorging en fysiotherapie ook de hersteltraining op het veld. Wanneer iemand een blessure heeft starten we een behandeltraject. Vaak vindt het herstel gecombineerd tussen onze praktijklocatie en op de club plaats. Zo is er altijd contact tussen speler, trainer, verzorger en fysio, een ideale combi. Er wordt hard getraind en vrijwel iedereen is fit. Ons streven is om dit zo te houden en te verbeteren. Hopelijk kan het 100-jarig bestaan van de club dan bekroond worden met mooie successen in de selectie.

   

  Kees is naast sportfysiotherapeut van vv Dongen locatiemanager en sportfysiotherapeut bij JauĀ® Centrum in Beweging (Alexanderstraat 2 Dongen)