• Een sterk JO13-2 wint in Breda met 2-7

    Zaterdag 11 november was het na vele dagen regen eindelijk droog weer met zelfs een zonnetje. Het team JO13-2 van VV Dongen arriveerde in Breda bij WDS’19, samen met een mooie supportersaanhang van ouders. WDS’19 heeft een mooi sportcomplex en we worden vriendelijk ontvangen. We hadden de eer om op het hoofdveld te mogen spelen. Na de voorbespreking in de kleedkamer trad het team aan. De JO13-2 van WDS’19 stond ook al op het veld. De scheidsrechter controleerde nog een aantal spelerspassen met leidster Nicole Korsmit (dit is vanaf de JO13 de gewoonte), terwijl trainer Jeroen Schwirtz de warming-up met het team deed en nog een aantal tactische tips gaf.

    Na de welkom- en succeswensen aan de tegenstander kan de wedstrijd beginnen. En wat een begin! Beide teams zijn zeer aan elkaar gewaagd, waardoor VV Dongen niet lekker in het spel komt. De bal komt een aantal keer gevaarlijk dicht bij het doel van VV Dongen. De spelers hebben het lastig en weten niet goed hun positie te behouden. Maar dan ineens een opening, de bal komt terecht bij VV Dongen speler Steve. Steve sprint naar voren en weet de bal in het net van de tegenstander te plaatsen. Een zeer belangrijke eerst goal. Het zelfvertrouwen van de spelers groeit en ze laten beter spel zien. Achterin laat Puck zien dat ze haar vrouwtje staat. En voorin is een mooie wisselwerking te zien tussen de spitsen Mo en Steve. Ze weten elkaar steeds goed te vinden. Toch behaalt de tegenstander een punt door een slordigheidje aan de kant van Dongen. Stand 1-1. Maar niet lang! Steve weet zijn snelheid en wendbaarheid weer goed in te zetten en scoort 1-2. Mo blijft niet achter en maakt al snel de 1-3. Dit is de stand in de rust.

    Het is merkbaar dat deze score het team prettig de rust in laat gaan. Er wordt een beetje gebald en ontspannen gepraat. Er worden wat posities gewijzigd en nog een aantal verbeterpunten besproken. In de tweede helft laat VV Dongen een veel beter spel zien. Ze staan op de juiste posities, hebben veel balbezit en beheersen het spel. De tegenstander begint te wankelen. De goals voor Dongen volgen elkaar op: 1-4 (Mo), 1-5 (Jelle). Maar dan komt er toch nog een opleving aan de kant van WDS’19. Er volgen een aantal kansen, die, helaas voor WDS’19, voorlangs, op de lat of net naast gaan. Voor de supporters van VV Dongen wordt het spannend. En na een aantal gemiste kansen weet WDS’19 de goed keepende Jur van VV Dongen toch voorbij te spelen: 2-5. Gelukkig leidt dit niet tot paniek bij VV Dongen. Ze voelen zich nog zelfverzekerd. Een groot deel van de wedstrijd is namelijk gespeeld. Toch blijft het belangrijk om tot het einde de schouders eronder te blijven zetten. En dat doen ze! Er volgt een penalty na een overtreding op Jelle. Glenn neemt de penalty en knalt hem zo het net in: 2-6! Het is echt genieten zo, zowel voor de spelers als voor de supporters. Net voor het eindsignaal weet Steve na een mooie pass van Mo het zelfs nog 2-7 te maken. En dit is de eindstand. Wat een mooie wedstrijd!

    We werden na de wedstrijd zelfs nog uitgenodigd om binnenkort een oefenwedstrijd te spelen tegen de JO13-1 van WDS’19. Een mooi compliment!