• StormyB, van eigenaar directeur Erik Molendijk, nieuwe sponsor

  Nadat hij de middelbare school in Waalwijk had afgerond, was zijn volgende doel: Natuurkunde studeren in Eindhoven. ,,Mijn toenmalige natuurkundedocent kon zo mooi vertellen en uitleggen. Dat wil ik ook gaan doen.” Gaande het verhaal vertelt de nu 42-jarige Erik Molendijk hoe hij uiteindelijk zijn IT-bedrijf StormyB in 2016 is begonnen.  (IT staat voor Informatie Technologie).

  Overigens kruipt het ondernemersbloed waar het niet gaan kan. Vaak zoekt het elkaar op. Echtgenote Cindy bestiert met haar moeder Gerry Oerlemans MaxxMode in de Tramstraat in Dongen. Voorheen ook een sponsor van VV Dongen. De in Oud-Beijerland geboren Molendijk verhuisde in 1987 met zijn ouders naar ’s Gravenmoer. ,,In 2001 ontmoette ik Cindy in De Hamse Bok waar zij toen werkte. Het was bijna meteen raak!” Het echtpaar kreeg twee kinderen. Emma is 7 jaar en Max is 12 en speelt in de JO13-2. Ja en dan is het lijntje kort: pa Erik werd gestrikt als leider en trainer bij VV Dongen en klom op tot coördinator van de JO13.

  Geen onderwijs maar coachen van mensen in het bedrijfsleven

  Erik heeft nooit voor de klas gestaan. ,,Het trainen van mensen binnen het bedrijfsleven vond ik leuker.” Zo is Erik Molendijk in 2000 als business-consult het bedrijfsleven binnengestapt. ,,Voor energiebedrijven regelde ik de faciliteiten zodat klanten konden overstappen.” Erik werkte tot 2012 in de energiemarkt, waarbij hij voornamelijk als projectmanager bezig was met het toepassen van wijzigende wetgeving. 

  Bloed kruipt waar het niet gaan kan.

  StormyB is in 2016 in de IT-branche begonnen. ,,Wij houden ons bezig met het uitwerken en maken van voor de klant zo passend mogelijke software-oplossingen. Hiermee optimaliseren we bedrijfsprocessen. Om een voorbeeld te geven, zorgen we voor meerdere bedrijven voor een voorraadmanagement systeem. Dus niet meer ouderwets tellen en opschrijven.” Erik omschrijft dit proces als een procesmatige automatisering gericht op een simpele bedrijfsvoering. ,,Maakt niet uit of dit nu op je telefoon, tablet, laptop of scanner is. Alle hardware is efficiënt inzetbaar!”

  Het bedrijf is sinds kort gevestigd aan de Monseigneur Poelsstraat in Dongen. Door de groeiende vraag was er behoefte aan een passender locatie.

  Het bedrijf beschikt over een aantal deskundigen die samen met de klant snel en goed werk levert. StormyB bouwt applicaties, aangepast aan de wensen van de klant.” Kortom: Ieder bedrijf een passende oplossing, zonder de voordelen van de gemene deler uit het oog te verliezen.

  Zeker in deze tijd is de noodzaak om flexibel en op afstand te kunnen werken duidelijk geworden. ,,Wij zijn al jaren bedreven in het op afstand werken. Daarmee kunnen we (kosten-) efficiënter opereren en garanderen we de binding met onze klanten.”

   

  De besloten vennootschap StormyB B.V. is gevestigd op Mgr. Poelsstraat 1 te Dongen. U bent altijd welkom voor een bak koffie en een goed gesprek