• TOTO KNVB Beker eindigt voor VV Dongen met "opgeheven hoofd".

• VVV-Venlo kruipt door het oog van de naald.

Door Piet Scheepers.

“Ze zitten er helemaal doorheen en zijn flink teleurgesteld.” Dat was het antwoord van trainer Osman Erbas richting de vele enthousiaste aanhangers direct na de wedstrijd van VV Dongen. ‘Ze’ waren de spelers die uitgeput in de kleedkamer zaten. Aan het bekomen van een wedstrijd die niemand zo had verwacht. Ook al gezien de stand in de huidige competitie hoopte het publiek op een kleine nederlaag en alsjeblieft geen fikse afstraffing. Sportpark De Biezen had dit seizoen nog niet zoveel publiek rondom het nieuwe hoofdveld mogen ontvangen. En dat was blijkbaar de injectie die de Kanaries nodig hadden. Want wie deze wedstrijd heeft mee mogen maken, heeft een team gezien dat beslist niet onder deed voor de nummer 7 uit de Keukenkampioen Divisie. De Kanaries zongen met de regelmaat van de klok het hoogste lied. Met name in de eerste helft, na de snelle 1-0 van Thom Avontuur, brak de elf van trainer Erbas vanuit een gesloten formatie meerdere keren gevaarlijk uit. VVV mocht blij zijn dat het met de rust nog maar 1-0 was. Dongen kon standhouden tot de 73e minuut. Toen viel onverwacht de 1-1. En pas in de laatste minuut, iedereen hoopte op een verlenging, voorkwam Venlo een blamage door de 1-2 op het scorebord te zetten. Jammer, dit Beker-Avontuur smaakte naar meer!