Samenvatting huidige Corona-maatregelen:

• Geen trainingen en geen wedstrijden voor onze seniorenelftallen.

• De jeugd en senioren tot en met 26 jaar mogen trainen. Spelers van 27 jaar en ouder mogen met maximaal 4 personen trainen. Onderlinge wedstrijden met teams met spelers t/m 26 jaar van eigen club zijn toegestaan mits aangemeld bij Erik Molendijk via appje of via oefenen-jeugd@vvdongen.nl.

• De sportkantine, douches en kleedkamers blijven gesloten. Dus omkleden thuis.

• Ouders blijven buiten de poort en blijven niet voor de poort samen staan.

Beleidskaders voor teams met Corona-besmettingen

Helaas kan het gebeuren dat twee*) of meer spelers van een team besmet blijken te zijn met het Corona-virus. De vraag is dan wat het team moet doen met hun geplande trainingen.

Hier volgen voor die situatie de volgende instructies:

1. De positief geteste spelers gaan in quarantaine. Dit geldt ook voor huisgenoten en nauwe contacten van iemand met corona. Deze quarantaineperiode is 10 dagen waarbij we tellen vanaf het laatste contact met iemand die corona heeft.
    2. De spelers die in de besmettelijke periode contact hebben gehad met een besmette speler moeten ook in quarantaine gaan en zich laten testen.
    3. Alle overige spelers inclusief de trainer(s) laten zich ook testen, ook als ze (nog) geen klachten hebben.
    4. Pas als een speler een negatieve testuitslag aan de trainer kan laten zien, mag hij weer meetrainen.
    5. Als een speler weigert om zich te laten testen mag hij 10 dagen niet meetrainen. Als er bij deze speler daarna nog geen corona-gerelateerde klachten zijn dan mag hij weer meetrainen.

*) Deze instructies gelden niet als er slechts één speler van een team positief is getest. Dan mag de rest van het team wel trainen.

Personen die vanuit school in quarantaine zijn geplaatst (bijvoorbeeld omdat een klasgenoot positief is getest op corona), mogen niet komen trainen (ook niet als ze zelf geen ziekteverschijnselen hebben). Dit om verdere verspreiding te voorkomen. Als ze weer naar school mogen, mogen ze ook weer trainen.

Namens het bestuur van VV Dongen

Aad Stanco, voorzitter Jeugdcommissie