• Kamelen winnen met 4 -2 van RFC


  Niet eerder vertoond. Een competitiewedstrijd van de vets op kunstgras. Maar deze zaterdag wel. De kamelen kiezen, nu het kan, op deze koude en mistige zaterdag toch maar voor het dichtbij zijnde hoofdveld. Het is even wennen als de bal geen bokkesprongen maakt als op afgelegen het C-veld. Maar het pakt goed uit. Na een 4 – 0 tussenstand winnen de vets met 4 – 2 van RFC.

  Het was sprokkelen met spelers naar de laatste wedstrijd voor het Kerstreces. Met twee debutanten en met vaste reservespelers kloppen de aantallen toch weer. Marcel maakt er een opstelling mee en zet, als meest doordachte actie, George vandaag op laatste-man-positie. Links naast hem staat Peter, en aan de andere kant Christiaan. Niet zoveel supporters dit keer, maar wel aanwezig zijn bijvoorbeeld blessure-Loek en Agio-Frank.

  In de penaltyserie maken zowel wij als onze gasten er eentje meer dan het Nederlands elftal. In de wedstrijd moeten we tot de 14e minuut wachten op een goal. Osman geeft een mooi steekballetje en Wim kan daaruit scoren. Daarvoor hebben de kamelen al wat meer kansjes gehad. Maar Brett vergeet binnen te tikken. William vergeet rechtsaf te slaan en loopt met de bal het doel voorbij. Desalniettemin, een doelpunt kon niet uitblijven. In die fase komt overigens ook RFC aan voetballen toe. Na een strakke voorzet en dito kopbal kan Ed redding brengen.

  In de 20e minuut wordt er weer gescoord. Bij het voorbereidende werk is Wim betrokken en William maakt ‘m af. Drie minuten later is het al weer 3 – 0. Het is debutant Thijs die binnendoor passt en debutant Perry richting de achterlijn stuurt. Ruim voor die lijn brengt ie de bal direct de zestien in, waar Wim klaar staat om genoemde stand op het scorebord te brengen.

  Perry speelt zijn eerste officiële wedstrijd voor de veteranen, hoewel ie al 4, 5 jaar met de groep mee traint. De afgelopen maand heeft ie al tweemaal zijn trainingspak uitgedaan, maar lukte het door omstandigheden maar niet om in te vallen. Vandaag dan succesvol in de basis, en hij ontvangt als debutant na afloop het felbegeerde ‘Kameeltje’. Dat kleinood wordt ook overhandigt aan de andere schakel bij de 3 – 0, aan Thijs. Zo’n zeer verdienstelijk voetballende speler willen de veteranen wel vaker gebruiken. Thijs is derhalve uitgenodigd om zijn laatste 250 wedstrijden bij de kamelen te spelen.  Ondertussen is het rust geweest en zijn er geen wissels. Later komt Erwin nog in het veld voor Jeroen die lichte pijntjes voelt. Dan horen we ineens een klets. Het is een harde voorzet op het kalende voorhoofd van William. Geen doelpunt, want de bal belandt op het B-veld. Even later maakt ie het goed. Komende vanaf de zijkant rent ie alleen richting de keeper die hij met een mooi lobje verschalkt, 4 – 0. Mooie actie, en om nog meer waardering te krijgen rent ie langs de hoofdtribune waar zijn echtgenote Betty overigens niet is, en overigens helemaal niemand zit.

  Dongen neemt gas terug en laat de teugels wat vieren. RFC maakt er listig gebruik van en maakt er 4 – 1 van. In de laatste minuten is er een (van de kant af bezien) onduidelijk penalty moment. Geen VAR, dus in no time maakt RFC er 4 – 2 van. Maar de time is dan op en dat is dan ook de einduitslag.

  De winterstop komt er aan. Maar eerst op zaterdag 17 september nog het 30+ minitoernooi met aansluitend de KerstDrink. Zorg dat je erbij bent.