• 3-2-2024              Foutenfestijn leidt nederlaag kamelen in

Het was al een paar seizoenen geleden, maar vandaag gaan de kamelen weer op bezoek bij NEO’25. Ook deze competitietegenstander heeft een jongere ploeg met veel fysiek en loopvermogen. Tel daar het zwakke verdedigingswerk van de Dongen vets bij op, en de uitkomst is een verliespartij van 4 -2.

Vandaag zijn er 14 spelers paraat. Een opstelling is zo gemaakt. Voorafgaand aan de wedstrijd nemen we de penalty’s. De kamelen doen in die competitie goede zaken. Vandaag alle vijf gescoord. Ook keeper Ed maakt zijn strafschop maar heeft daarbij, zo blijkt later, een spierblessure opgelopen.

De wedstrijd begint. Zoals gezegd, NEO’25 heeft een fitte ploeg. Dongen moet vaak achter de tegenstander aan. Het middenveld kan niet altijd de benodigde meters maken. De verdediging staat onder druk. Het ziet er helemaal niet goed uit, als een kameel onder de bal door kopt en een andere in de ontstane scrimmage in eigen doel puntert: 1 – 0.
    Vanaf die 10e minuut komt Dongen voor het eerst bij het doel van de tegenstander. Frank lost enkele schoten en een voorzet van Osman is net niet begrepen. Het is echter weer de thuisclub die scoort. Uit een ongevaarlijke aanval weet een Sprangenaar ‘uit stand’ een schuiver te plaatsen in de uiterste linkerhoek: 2 – 0.

De kamelen moeten aan de bak en doen dat ook. Voetballend is er een opleving. Een combinatie via Osman zet George een beetje naast het doel, maar hij kan in tweede instantie toch scoren: 2 – 1. Mooie actie. Die is er even later ook als George en Frank door de verdediging combineren. Frank kan feilloos voorzetten op Brett die eenvoudig met het hoofd kan scoren: 2 – 2. We zitten weer in de wedstrijd.
    NEO’25 pakt echter de mogelijkheden aan om als een speer om te schakelen en in volle vaart het veld over te steken. De Dongen achterhoede heeft er zijn handen vol aan. In de 32e minuut wordt de ondergrens aangetikt als er knullig, knullig, knullig wordt uitverdedigt: 3 – 2. Even later is het zelfs 4 – 2 als NEO’25 na Dongens balverlies weer de turbo aanzet en richting het doel van Ed stormt. Laatstgenoemde heeft ook bij die situatie pijntjes die voorkomen dat ie voluit kan gaan. Anderzijds lijkt er buitenspel aan voorafgegaan te zijn, maar er is alleen een fluitsignaal om het doelpunt goed te keuren.

Als de tweede helft begint staat Dongen even met 12 man op het veld omdat Jan Oomens nog aan het oversteken is. Qua spelverloop is er over deze helft weinig te melden. Er zijn geen doelpunten meer te noteren. De sfeer tussen beide teams is goed, alleen ontstaan er wat discussie met de scheidsrechter Laatstgenoemde beëindigt zodoende op tijd de wedstrijd.

De kamelen zullen dit soort wedstrijden niet op kracht winnen maar met secuur en voetballend spel, kunnen we zeker een beter resultaat bereiken. Dat doen we na carnaval.