• 30-3-2024            Kamelen leggen DVVC over de knie

Een kelderkraker in de veteranencompetitie, het inhaalduel van DVVC tegen VV Dongen. Op Paaszaterdag nota bene, wanneer veel spelers ook andere bezigheden hebben. Zowel VV Dongen als DVVC hebben invalkrachten en maken er een aantrekkelijke wedstrijd van, met als eindstand een 0 - 4 winst voor de bezoekers
    .

Voor deze wedstrijd heeft DVVC de rode loper uitgelegd en die leidt naar het hoofdveld. De eerste activiteit van de Dongense confrontatie is de penalty reeks. Dongen gaat nog voor die hoofdprijs. Frank, Loek, Rob, Ferry en Alex weten DVVC’s gelegenheidskeeper Kees te verschalken. En Rob weet er enkele te stoppen. Een goed begin.

Coach Marcel moet nog kennis maken met enkele versterkingen. Zowel uit Dongen 2, Dongen 3, Dongen 4 als uit de technische staf van Dongen 1 en VOAB 1 zijn invalkrachten geselecteerd. Een bijzonder team, dat wellicht nimmer met elkaar voetbalt. Een vreemdelingenlegioen dat op het veld een mooie en uitgebalanceerde combinatie van verschillende leeftijden en kwaliteiten vormt.

In de 3e minuut is er al een kans van Tim die, buitenkant voet, keeper Kees noopt tot een katachtige reflex. Dat is overigens niet de laatste goede actie van die goalie. Aan de andere kant heeft Rob wat minder te doen, al blijft ie alert en coachend aanwezig.
    Opvallend zijn de vele voorzetten die de kamelen in de 1e helft kunnen geven. Die van Peter is haarscherp zodat Ruud de bal kan binnentikken. Dat is al de 0 - 2, omdat Roel in de zestien eerder een bal vrij kan inschieten en de openingstreffer voor zijn rekening neemt.
    Het is inmiddels vuil miezerig weer. Het regent nauwelijks, maar je wordt er vervelend nat van. De reserves kiezen ervoor om nog even in de dug-out te blijven. Het veld is er overigens extra lekker bespeelbaar door.
    Weer een strakke voorzet, dit keer van Wesley en van de linkerkant. Via een been van een DVVC verdediger schiet de bal door in het doel: 0 - 3.
    Ook de thuisploeg komt, vooral via spelverdeler Salim, tot aanvallen en wat mogelijkheden. Waar nodig staat de verdediging echter als een huis. En aanvallend hebben de kamelen acties van Ferry en Alex meer verdiend.

Alex is moegestreden en wordt in de rust gewisseld voor Frank. Via de vervanging van invaller Jeroen gaat Dongen starten met door-wisselen. De veranderingen leveren vooralsnog geen doelpunten op. De partijen zijn in deze fase gelijkwaardig. Leuk zijn de uitdagende trucjes tussen Frank en Salim, die elkaar al een eeuwigheid kennen. Frank stapt iets meer met de borst vooruit van het veld omdat ie uit een droge knal de 0 - 4 kan aantekenen.
    Coach Marcel reageert alert met een tactische aanpassing als DVVC-er Rian in het veld komt. Jan moet meteen gaan warmlopen en invallen, om in de eindfase van de wedstrijd de balans te bewaken. Dat doet ie voortreffelijk, ondanks dat zijn aantal balcontacten op één hand te tellen is.

Als Peter tot Man of the Match wordt gekozen, is de eindstand is van de vriendelijke burenruzie al bereikt. Er is voldoende stof om in de derde helft over na te praten in het gemoedelijke ‘ons kent ons’ clubhuis van DVVC. Zo gezegd, zo gedaan.