• Tegenstander telt twee internationals.

Dongen O23 wint verdient van Kozakken Boys.

“In vergelijking met het elftal dat voor de Corona-periode tegen ons speelde, stond hier een totaal vernieuwd elftal. Hun trainer vertelde mij dat de spelers uit alle hoeken van ons land naar Werkendam waren gekomen,” vertelt trainer-coach Lars Jansens. En als je dan op de website van Kozakken Boys gaat kijken, dan zie dat de club vol trots bekend maakt dat een viertal spelers uit de O23 is uitgenodigd voor: of het eerste elftal (uitkomende in de 2e Divisie zaterdag) of voor een vertegenwoordigend internationaal elftal. Vorige wedstrijd eindigde in een 5-0 overwinning in en voor Dongen O23. Afgelopen zaterdag werd het 3-5 in Werkendam. Dongen moest twee keer een achterstand wegwerken en deed dat met volle overtuiging. Overigens zwijnde Dongen in de 15e minuut. Doelman Sandro van Kuijck kreeg slechts een gele kaart van scheidsrechter Mo Bennacer toen hij een bal met zijn vuisten weg stompte……buiten de zestien meter. Door de stevige regenbuien werd het veldspel er op momenten niet beter op. Deze scheidsrechter had zaterdag niet zijn beste dag. Zijn beslissingen werden niet altijd begrepen door beide coaches en de spelers. Met name in de tweede helft strooide hij gretig met kaarten. Viermaal Dongen en eenmaal voor de thuisclub.

Fouten festijn

De thuisclub opende de score in de 10e minuut. Een harde inzet werd door Gijs Timmermans gemist en verdween via Gijs van Tilburg achter doelman Sandro van Kuijck. Dongen vocht terug en creëerde diverse mogelijkheden voor de gelijkmaker te maken. Uiteindelijk kwam deze vanuit een standaardsituatie vanaf de schoen van Rijk Siemerink tot stand. Zijn vrije trap verdween onbereikbaar voor de doelman van Kozakken Boys, 1-1. Dongen wilde doordrukken. Via snelle aanvallen sneed het door de defensie van de thuisclub met kansen voor Luc Braams en Burak Erbek. Dongen mazzelde in deze periode doordat doelman Van Kuijck slechts geel zag voor een handsbal buitende de zestien. “In deze periode legden wij prima combinaties op de mat. Heerlijk als trainer dit te zien.” Burak Erbek bekroonde dit prima spel door Dongen in de 39e minuut op 2-1 te zetten. Even voor rust een misverstand in de Dongen verdediging. Een foute terugspeelbal leidde tot een overtreding. Vanaf de rand van de zestien verdween deze vrije trap achter de Dongen doelman, 2-2.

Dongen begon na rust slordig. Een ogenschijnlijke eenvoudige foute pass van Kozakkenboys werd door doelman Van Kuijck niet goed ingeschat, waardoor de thuisclub profiteerde en de 3-2 op het scorebord kon zetten. Dat beide doelmannen hun dag niet hadden, bleek uit de gelijkmaker van Dongen.

Een schot van Burak Erbek werd door de ingevallen doelman van de thuisclub slecht verwerkt. Het was aan Floris van Dongen die er als de kippen bij was om de 3-3 binnen te werken. Kort hierna een identieke situatie. Nu werd op een schot van Siemerink slecht gereageerd, waarop Van Dongen weer snel reageerde: 3-4. Hierna wisselde de thuisclub een drietal spelers en de druk op de Dongen defensie werd groter. Dongen was deze periode druk bezig met het tegenhouden en proberen via de counter te verassen. Dat moment kwam. Doguhan Ercan stuurde, in een van deze counters, de bal diep richting Oguzhan Turkyilmaz. Oog in oog met de doelman aarzelde hij niet en tekende voor de 3-5. Een veilige voorsprong. Maar het laatste kwartier kwam Dongen onder grote druk te staan. Dongen bleef echter overeind en hield stand.

“Een wedstrijd waarbij met vlagen fantastische aanvallen op de mat werden gelegd. Dit was genieten voor het publiek. Echter overschaduwden persoonlijke fouten aan beide kanten deze wedstrijd. Dongen mag zich prijzen om de werklust als team,” concludeerde Lars Jansens na afloop.