•          Overwinning Kamelen op veteranen van NEO’25

Veel doelpunten vandaag in de thuiswedstrijd van de kamelen tegen NEO’25. Elf stuks maar liefst. Dongen wint deze match met 5 – 4 op een ijskoud C-veld met gevoelstemperatuur -2.

Veel voetballers in de warme kleedkamer. Coach Marcel de Leeuw leest er de volgende opstelling op: Ed, Christiaan, Erwin, Jurgen 1, George, Frank, Wim, Osman, Peter, Brett en onze William. Zo gaan we starten.
    En we zijn nog maar net bezig en Brett maakt al 1 – 0. En 6 minuten later is het al weer gelijk. Er wordt daarbij slecht verdedigd en keeper Ed laat de bal door zijn handen glippen. Na afloop sprak ie zelf over deze matige performance: “Wat hebben wij een k#tkeeper, wat hebben wij een k#tkeeper”.

Erwin moet al snel wisselen en Ruud komt in de ploeg. In de 17e minuut geeft hij een voorzetje op onze William, die 2 – 1 maakt. En een minuut later is het 3 – 1. Na een schitterende één-twee tussen Brett en onze William, scoort laatstgenoemde. We zitten op rozen. Maar niets is minder waar. Met slordig balverlies weten de NEO’25 spitsen wel raad. Zeker als er vervolgens weer matig verdedigd wordt, 3 -2. Even later kan de verder voortreffelijk spelende Wim een snelle spits van NEO’25 niet bijhouden. Ed keert eerst het schot maar moet op een tweede inzet capituleren, 3 -3. Daar gaan we. Maar niets in minder waar. Brett weet buitenspel te ontlopen en weet met een prachtige lob te scoren, 4 -3. We gaan met een voorsprong rusten. Met een lekker bakje thee zitten we even in de kleedkamer, alwaar van de wat oudere senior veteranen nog wat aanwijzingen worden ontvangen.

Dan de tweede helft. Er zijn al snel kansen voor de Kamelen. Eerst Christiaan en daarna Brett. Dat hadden best doelpunten mogen zijn. Even later lukt het onze William wel, via de korte hoek, 5-3. Het is nog steeds stervenskoud en de goed aangeklede grensrechter van NEO’25 moet even een plas doen. Jan neemt zijn taak over, maar de man uit Sprang blijft lang in de bosjes. Bij terugkomst geeft ie ten overstaan van de Dongen dugout duidelijk de reden ervan aan: “ik kon ‘m niet vinden”.
    Ondertussen is Jurgen 2 in de ploeg gekomen voor Peter. Ook Wiljan moet zich in het veld begeven omdat Brett wat pijntjes heeft. Onze William is goed op dreef en Ruud steekt regelmatig het veld over. Scoren, en anders gewoon uitspelen die wedstrijd, denk je dan.

Maar niets is minder waar. In de laatste minuut weet NEO’25 uit te breken en 5 – 4 te maken. Toch wat opluchting als de prima scheidrechter Raymond de wedstrijd dan snel beëindigd. Drie kamelenpunten!