• 11-03-2023        Kamelen winnen spannende wedstrijd van SCC’55

  De wedstrijd is afgelast op het sportpark van SSC’55. Maar kunnen we bij jullie voetballen? Effe schakelen met wedstrijd coördinator van de dag, Anja. Ja, onze eigen C-grasmat is vrij, goei veld, en ik zal ook scheidrechter Rob regelen. De kamelen pakken dit thuisvoordeel en weten in een spannende wedstrijd van de geel-zwarten te winnen.

  Ja, want SSC’55 komt in deels gele shirts. Effe schakelen met crewlid Chrittien. Die komt met een fel oranje tenue op de proppen. ‘Spelen we ook eens in Oranje’, hoor je in de kleedkamer. Daar zijn inmiddels 15 kamelen aan het omkleden. Nabil is reserve, want hij voelt zich niet lekker (oorzaak is bij de redactie bekend). Ook Christiaan, Jan en Frank T blijven nog even aan de kant. De andere 11 gaan de strijd aan tegen SSC’55, dat mede koploper is in onze Midden Brabant Veteranen Competitie. Ze hebben in die reeks pas één doelpunt tegen, en dat is in eerdere onderlinge wedstrijd door Kameel Cees V gescoord.

  En dat ze kunnen voetballen blijkt al in de eerste minuut. ‘SSC-er Kareltje’ volleyt over het doel van Ed heen. Maar even later heeft Osman ook een hele grote kans op 5 meter van het doel. Die had moeten zitten. In minuut 11 pakt Osman wel doeltreffend uit. Richting het doel lopend pareert ie een verdedigend blok en weet alleen voor de keeper te scoren: 0-1 voor Dongen.
  En een paar minuten later is het opnieuw raak. Peter fungeert als ballenafpakker en passt op Brett. Brett legt terug op Frank V die ontiegelijk hard uithaalt en de SSC-keeper volledig kansloos laat: 0-2 voor Dongen. Mooi doelpunt, vond zelfs coach Marcel.
  In minuut 15 is er weer een doelpunt. Libero Loek stapt uit, maar achter hem wordt onvoldoende verdedigd. SSC-er Carlo lobt vervolgens fraai over keeper Ed heen: 1-2 voor Dongen.

  Flitsende wedstrijd zou je denken. Maar dat is niet waar. Doorgaans ligt het tempo erg laag. De bal wordt achter veel rondgespeeld en beide teams loeren om op een geschikt moment een aanval te starten.
  De eerste helft komt zo tot z’n einde. Hoewel, vermeldenswaardig is nog de onvervalste Pirouette die Wim maakt bij het zestienmetergebied van de tegenstander. Geweldig hoe hij met bijzondere gymnastische bewegingen op de been bleef en de bal onder zich hield. Zijn tegenstander snapt het ook even niet meer. Je had het moeten zien. Hans van Zetten zou er een 9-punt-8 voor geven.
  We gaan rusten. Geen thee? Eerder is effe geschakeld met crewlid Rene. Dan weet je dat het geregeld wordt.

  In de tweede helft komen Christiaan en Frank T voor Loek en Peter. Frank maakt zijn debuut voor de veteranen en heeft om die reden zijn vrouw en dochters op de tribune gezet. Ook bij SSC’55 is er al snel een vervelende wissel als topspits Kareltje in een sprintje een traditionele hamstringblessure oploopt.
  De kamelen hebben nog wat kansen via Brett, Frank V en Wim, maar gescoord wordt er niet. En omdat SSC’55 best dreigend is, wordt het een spannend slot. Nabil komt nog in het veld voor Brett en Jan voor Erwin. Nog een vrije trap op 17 meter voor het Dongen doel. Via de muur wordt de bal lastig weggewerkt.
  De kamelen houden stand en winnen met 1-2. Fijne overwinning, maar de karavaan trekt verder: over twee weken tegen Olympia’60 en over drie weken naar NEO’25.

  Na afloop is het een gezellige drukte in de kleedkamer. Het allerlaatste kameeltje voor een debuterende speler wordt immers uitgereikt, aan Frank T. Echtgenote Sharon en hun dochters zijn ook ter plekke terwijl de eerste voetballers zich douche klaar maken. Frank neemt het kameeltje dankbaar in ontvangst en belooft de rest van zijn leven er voor de veteranen te zijn.