• Voorbeschouwing OFC – VV Dongen

Een paar dagen voor de overwinning op DEM was er in huize van der Pluijm en van Heteren een BBQ georganiseerd voor de gehele selectie inclusief de dames van de spelers. Waar of niet waar, maar de drie punten die de zondag daarop werden gepakt zouden weleens te maken kunnen hebben met de teambuildingsavond. Voetbal gaat niet alleen over het spelletje, voetbal gaat over veel meer en ik zie dat dit team veel potentie heeft om dit seizoen door te groeien. Iets voor elkaar over hebben is niet vanzelfsprekend, dat kan er alleen maar komen als je elkaar vertrouwd.

Door Frank van Heteren

Niet altijd het best-voetballende team wint de wedstrijd. De mindere goden willen nogal eens de gedoodverfde winnaar verassen. Elke keer als VV Dongen tegen OFC gaat spelen heb ik dat gevoel van : “Met wat voor team zullen de Oostzaners die jaar op de proppen komen?” Ja, want in de Noord-Hollandse club is niets zeker. Er zijn blijkbaar genoeg middelen om ieder jaar weer nieuwe spelers aan te trekken. Meestal ook niet de minste spelers. Er zijn veel BVO’s in de omtrek van het dorp en jongens die afvallen worden door OFC opgepakt.

Al met al heeft OFC nooit te klagen gehad over de kwaliteiten binnen de selectie. Toch komt het er niet altijd uit. Het is misschien wel hetzelfde verhaal als bij zaterdagclub Achilles Veen, die jaar in jaar uit dikke investeringen doen, maar het kampioenschap ieder jaar aan een ander moeten laten.

Natuurlijk weet ik niet welke bedragen er omgaan binnen een club als OFC, dus daar moet ik voorzichtig mee zijn, maar de ambitie om naar de 2e Divisie te promoveren is in Oostzaan groter dan in Dongen.

Ik zal daarom niet verder speculeren, feit is wel dat OFC als enige in de 3e Divisie ongeslagen is. Minimale winstpartijen op ADO 20, HSC 21en Quick Den Haag. En niet alleen met super-aanvallend voetbal. Als je wedstrijdverslagen mag geloven speelt OFC vanuit een compacte organisatie, defensief zou je kunnen zeggen, maar in het huidige voetbal wordt er steeds meer gespeeld met de opkomende backs: 5-3-2. Het zal me eigenlijk worst wezen, want er zal toch gewoon 90 minuten moeten worden gevoetbald en discussies over systemen zijn alleen maar leuk voor de na-borrel en voor journalisten.

Ik vind het weer leuk om naar Oostzaan te gaan. OFC is een gezellige club waar we altijd meer dan welkom zijn. Het is er altijd gemoedelijk whatever de uitslag. En daar gaat het uiteindelijk ook om. De onderlinge duels zijn altijd interessant en zeer onvoorspelbaar. Dan weer wint OFC en dan is het weer VV Dongen. Dus ik verheug me op een spannende pot. Aanvang in Oostzaan is 14.30 uur

Voor degenen die met de bus willen meerijden moeten er rekening mee houden dat we uiterlijk om 11.45 uur wegrijden. Zorg dat je om 11.30 uur in de kantine bent.