• Even Voorstellen..

Deze week:  Sel Bastmeijer en Roman Talboom.

Door Piet Scheepers

Iedere week zetten wij een tweetal spelers in de spotlights die hun overeenkomst met de club hebben verlengd of nieuw de club binnenstappen. Deze week een Sel Bastmeijer die de overstap maakt van J023 naar Dongen 1 zondag. Voor Roman Talboom begint in Dongen een nieuw avontuur.

Ronn Buijs, van Reclameburo Pracht aan de Hoge Ham in Dongen en al jaren trouwe sponsor van de club, heeft de fotobewerking van de spelers verzorgt.

Sel Bastmeijer

“Hallo, mijn naam is Sel Bastmeijer. Ik ben 20 jaar oud en sinds 1 juli 2020 lid van VV Dongen. Velen die vorig jaar de O23 (belofte) hebben gevolgd, hebben Sel in de spits zien spelen. Hij wist regelmatig het netje van de tegenstander te vinden en dat viel natuurlijk wel op. Sel heeft hiervoor gespeeld bij het Tilburgse Sarto en RKC Waalwijk.

Waarom de overeenkomst verlengd?

“Sinds ik afgelopen zomer ben overgekomen van RKC Waalwijk heeft Dongen mij enorm hartelijk ontvangen. Van de spelers, trainers en het bestuur, tot aan de supporters. Daar ben ik dankbaar voor. Daarnaast verwacht ik dat wij erg mooie dingen kunnen gaan neerzetten met Dongen 1.”

Wat voor een gevoel heb jij bij VV Dongen?

“Ik zie Dongen als een mooie club waar plezier en presteren hand in hand gaan.  Als geboren en getogen Brabander voelt het dan ook erg vertrouwd om bij zo’n leuke Brabantse club te mogen spelen. Zoals gezegd ben ik erg goed ontvangen door iedereen en dat laat denk ik ook het mooie zien van deze club.”

Hoe heb jij deze bizarre Corona-tijd als voetballer ervaren?

“Uiteraard heb ik deze periode, net als alle andere voetballiefhebbers, als vervelend ervaren. Wel probeer ik er het beste van te maken. Ik ben ambitieus en wil het hoogst haalbare uit m’n carrière halen. Ik gebruik deze tijd dan ook om aan mijn verbeterpunten als spits te werken. Ik kan niet wachten om weer elke week een wedstrijd te spelen en hier wekelijks naar toe te werken.”

Wat zijn je verwachtingen als alles weer normaal is? En jouw toekomst bij VV Dongen? “Ten eerste hoop ik dat het zo snel mogelijk weer ‘normaal’ is. Zodra dat zo is, verwacht ik dat iedereen er meer dan ooit zin in heeft om te knallen. Over mijn toekomst bij VV Dongen gesproken: ik hoop een vaste waarde te zijn voor het team en te helpen met zo veel mogelijk goals en assists. Daarnaast denk ik dat het hier voor mij ook de ideale plek is om mij verder te ontwikkelen als spitsspeler.“

Wil je nog wat kwijt naar de supporters? “Ik hoor alleen maar goede verhalen over jullie en ik kijk ernaar uit om jullie eindelijk beter te leren kennen. Deze periode maakt maar weer duidelijk hoe belangrijk supporters zijn voor het voetbal. Dat we maar veel gewonnen wedstrijden mogen gaan vieren samen en jullie wekelijks goed voetbal zullen laten zien. En uiteraard, blijf allemaal gezond!”