• Gezonde toekomst in het vooruitzicht!

  Voetbalvereniging Dongen en JAU® Centrum in Beweging gaan ook komend seizoen, '24-'25, weer intensief samenwerken. Deze voortzetting markeert het derde jaar waarin de twee partijen hun krachten bundelen om de spelers in optimale conditie te houden. De samenwerking begon in het seizoen '22-'23 en heeft sindsdien zijn vruchten afgeworpen.

  Olaf Tuerlings (links op de foto), afkomstig uit Drunen waar hij een eigen massagepraktijk runt, maakte vorig jaar de overstap van de atletiek naar het voetbal. "In het begin was het even wennen, je moet toch elkaar leren kennen en hoe je het beste met elkaar kunt communiceren," aldus Olaf. "Maar zowel de trainer als de staf hebben mij vanaf het begin warm ontvangen. De overgang van de individuele focus van de atletiek naar de teamgeest in het voetbal was nieuw voor mij, maar ik merkte al snel dat het me erg aansprak. Het gevoel om onderdeel te zijn van een team, zowel bij winst als verlies, is bijzonder motiverend."

  Naast Olaf, die de zorg op donderdag en zondag voor zijn rekening neemt, is Kees Schellekens op dinsdag verantwoordelijk voor de medische ondersteuning van het team namens JAU®. Kees, die tevens locatiemanager is van JAU® Centrum in Beweging in Dongen, benadrukt het belang van een nauwe samenwerking met de technische staf. "Het is prettig werken met een trainer die gedreven is en de medische staf als onderdeel van het grote geheel ziet," zegt de sportfysiotherapeut uit Raamsdonk. "Marcel van der Sloot communiceert veel en betrekt je zowel in de voorbereiding als gedurende het seizoen in zijn visie. Dit werkt erg prettig."

  Dankzij deze nauwe samenwerking tussen de technische en medische staf, wist het team het seizoen '23-'24 grotendeels blessurevrij door te komen, met slechts één langdurige blessure. Ondanks deze tegenslag is de fitheid van de spelers tot het einde toe behouden gebleven, wat essentieel is voor het behalen van sportieve prestaties. Helaas resulteerde dit net niet in promotie, maar de basis voor succes in het komende seizoen is stevig gelegd.

  Niet alleen selectie maar voor de gehele vereniging

  Het medische team van JAU® biedt niet alleen zorg aan de spelers van het eerste elftal, maar staat ook klaar voor de rest van de vereniging. Iedere dinsdag en donderdag is er een gratis inloopspreekuur waar leden van VV Dongen terecht kunnen met pijntjes of blessures. Tijdens deze spreekuren wordt een check uitgevoerd van het geblesseerde lichaamsdeel en beoordeeld of verdere fysiotherapeutische behandeling nodig is. Indien nodig, kunnen leden terecht bij de locatie van JAU® aan de Alexanderstraat 2 in Dongen, waar zij onder deskundige begeleiding optimaal kunnen werken aan hun herstel in een uitdagende omgeving.

  Met deze uitgebreide faciliteiten en de deskundige begeleiding van JAU® zijn alle ingrediënten aanwezig om van het seizoen '24-'25 een sportief en gezond voetbaljaar te maken. Laten we hopen op veel sportief succes en een blessurevrij seizoen voor Vv Dongen!

  Meer informatie: www.vvdongen.nl www.jau.nl www.otuerlingssporttherapie.com