• VV Dongen neemt in stijl afscheid van selectiespelers.

De laatste training is traditioneel eentje die door de spelers zelf wordt ingevuld. Het is dan ook meer een ‘Fun’ training. Keepers gaan voetballen en spelers tonen hun kunsten tussen de doelpalen. Dit allemaal tot grote hilariteit van iedereen. Zeker als de laatste oefening schieten op doel is vanaf de 16 meter.

Daarbij staat een aantal spelers in het doel, gebukt, hun achterwerk is het doelwit. Kanonskogel worden afgevuurd en slechts een enkeling treft het doel.

Het is klaar. De spelers kunnen met vakantie maar worden binnenkort weer verwacht voor uiteenzetting wat de trainer het volgende seizoen in petto heeft.

Maar voordat het gezelschap uit gaat vliegen is er eerst nog even tijd voor een serieuze traditie: afscheid nemen van de jongens die het volgend seizoen hun heil elders gaan zoeken. Normaal gebeurt dit na afloop van de laatste competitiewedstrijd. Veel bezoekers en fanatieke aanhang zien wie er vertrekt. En dan kunnen ook zij na afloop hun favoriet nog even het beste wensen en bedanken voor de getoonde voetbalkunstjes.

Covid-19 heeft roet in twee competities gegooid. Er is weinig of niet gevoetbald, alleen maar getraind. Daarom afscheid van zeven spelers die dit seizoen VV Dongen gaan verlaten, maar ook van drie jongens (Gijs van den Berg, Robin de Man en Nout Hendricks) die vorig seizoen al zijn vertrokken en waar geen afscheid van genomen kon worden.

Voorzitter John Paul Verkooijen heette iedereen welkom en merkte op dat dit afscheid anders is dan wat VV Dongen gewend is. “Maar de club wil toch nog even stilstaan bij jullie afscheid. Daarvoor geven wij een aandenken van VV Dongen aan jullie, zodat je terug kunt denken aan de plezierige en sportieve tijd die jullie bij ons hebben meegemaakt. Voor altijd in de harten van VV Dongen en hopen je hier vaker terug te zien.”