• Selectie neemt afscheid van vertrekkende mannen

VV Dongen kon afgelopen zondag niet hetzelfde niveau aantikken die ze een paar dagen eerder wel aanraakte tegen Gemert. Het in degradatienood verkerende EEV uit Echt moest winnen om uitzicht te behouden op nacompetitie en voldeed aan de opdracht. Met enorm veel passie en strijd werd VV Dongen verslagen. De 0-2 was een terechte afspiegeling en daardoor mag EVV nog even verder voetballen en is VV Dongen klaar. Na 34 wedstrijden haalden de mannen van Osman Erbas de 50 punten die weer goed zijn voor een keurige 7e plaats.

Door Frank van Heteren / Foto Gino van Oudheusden Prix4Profs

Iedereen op Sportpark de Biezen had liever gezien dat VV Dongen in stijl zou afsluiten. Het was de allerlaatste wedstrijd die op gras zou worden afgewerkt. Donderdag ervoor trakteerden de spelers het publiek op een schitterende voorstelling tegen (toen nog) kampioenskandidaat VV Gemert. De 3-3 werd veelvuldig nabesproken en zorgde ervoor dat, ondanks de regen, zich toch wat trouwe supporters rond het veld hadden geposteerd.

In de eerste minuten van het duel zag EVV een fel opkomend VV Dongen voor zich staan. Na dertig seconden had de bal er al in moeten liggen maar deze werd na een vlotte combinatie richting het B-veld geschoten. Het bleek de voorbode voor een goede eerste helft aan e kant van VV Dogen.

De geel blauwen hadden het spel in handen en hadden, op één kans na, weinig te vrezen van de Limburgers. Coach Beckers van EVV liep voortdurend zijn team aan te moedigen en hield ze voortdurend bij de les. Het lag aan de machteloosheid van VV dongen dat de stand op 0-0 bleef staan. “Op de beslissende momenten moet je ze er well inschieten en met dat manco hebben we het hele seizoen moeten dealen.”

VV Dongen had zeker twee keer moeten scoren, maar verzuimde en dat hield EVV in leven. Inmiddels wisten de Limburgers ook dat directe concurrent Westlandia achterstond bij HSC 21 en de andere concurrent Hollandia ook achter de feiten aan het lopen was. Maar EVV wilde alles in eigen hand houden en kwamen met hernieuwde energie uit de kleedkamer. VV Dongen werd teruggedrukt en had moeite om de voorwaartsen te bereiken. En door dat goede afjagen kwam EVV steeds dichterbij  het doel van Wessel Sprangers. In de 55e minuut wist een speler van EVV te ontsnappen aan de defensie van VV Dongen en schoot de bal in de lange hoek achter de doelman van VV Dongen. (0-1 in de 55e minuut)

VV Dongen probeerde het energielevel omhoog te krikken en Erbas bracht tegelijkertijd drie verse krachten in het veld. Het zag er even naar uit dat VV Dongen de boel zou repareren maar bij een enorme kans liepen twee Dongen spelers elkaar in de weg. Wellicht typerend voor de rest van de wedstrijd. EVV was de baas in hun eigen zestienmetergebied en bleef eenvoudig op de been. Toen het ineens ook nog eens 0-2 werd was het laatste stukje geloof volledig weg. Erbas wisselde nog een aantal spelers en het publiek zag de 19-jarige Sem Uienbogaard zijn debuut in VV Dongen 1 maken. Hij was dit seizoen alweer de vierde debutant onder Osman Erbas.

En zo eindigde een heel langseizoen met een nederlaag, maar was er ook tijd om trots te zijn op de behaalde resultaten. Daarnaast nam voorzitter John-Paul Verkooijen de tijd om afscheid te nemen van verzorger Paul Timmermans, materiaalman Jan Smits en de spelers Mohammed Mansaray, Shenty Saez, Jari Koenraat en Mauritsio Helstone. Voor iedereen was er een persoonlijk bedankje en kreeg iedereen een prachtig, ingelijste foto. Na alle plichtplegingen was het tijd om een biertje te pakken en op het gemak het seizoen te evalueren.

Het was de laatste graswedstrijd op Sportpark de Biezen, want de club die volgend jaar 100 jaar bestaat gaat over op kunstgras. Zo’n beetje de hele zomer zal het Sportpark worden gerenoveerd, maar het resultaat zal navenant zijn. Tot volgend seizoen!!