• Willem II Talentendag 16 december bij VV Dongen

Op woensdag 16 december organiseert VV Dongen op het eigen Sportpark De Biezen een Talentendag in samenwerking met Willem II. Ambitieuze jeugdspelers van VV Dongen – geboren in 2006 t/m 2010 – kunnen van 16:45 uur tot 18:45 uur deelnemen aan de Talentendag. De training – helaas alleen voor jongens en niet voor meisjes – wordt georganiseerd door jeugdtrainers van Willem II met ondersteuning van jeugdtrainers van VV Dongen.

Samenwerking

De Talentendag is een van de eerste activiteiten die voortvloeit uit de samenwerking tussen VV Dongen en Willem II. Dit voorjaar presenteerde Willem II haar visie op talentontwikkeling aan de aanwezige bestuurs- en commissieleden van VV Dongen. Corona leidde tot wat vertraging, maar de samenwerking tussen VV Dongen en de Willem II Voetbalacademie is nu alsnog een feit.

Gerenommeerde jeugdopleiding

Het doel van VV Dongen en Willem II is om zoveel mogelijk jeugdspelers met zoveel mogelijk plezier zo goed mogelijk te leren voetballen. VV Dongen gaat daarbij gebruik maken van de kennis en ervaring van de Willem II Voetbalacademie. Willem II heeft in de loop van de jaren veel goede voetballers opgeleid. Zo kwamen Virgil van Dijk en Frenkie de Jong uit de Tilburgse jeugdopleiding. Ook Joris Mathijsen – nu technisch directeur – doorliep de opleiding en had vervolgens een prachtige internationale profvoetbalcarrière.

Plezier en ontwikkeling

VV Dongen wil – met de kennis van Willem II – de eigen jeugdafdeling qua voetbal op een zo hoog mogelijk niveau brengen en houden. Plezier staat voor VV Dongen voorop. Voetbal moet in de eerste plaats leuk zijn. Iets wat leuk is ga je nog liever en vaker doen. Met als gevolg dat je nog beter in wordt. En dan wordt voetbal nog leuker. Dat geldt voor alle spelers op alle niveaus.

De ‘Willem II Way’

De ‘Willem II Way’ draait eigenlijk om één vraag: wil jij écht een betere voetballer worden?

Op de Talentendag wordt je doorzettingsvermogen dan ook aardig op de proef gesteld. Het is gratis, maar niet voor niks. Je kunt er een ticket voor het Willem II Trainingsplan mee verdienen waarmee je 10x bij Willem II mag gaan trainen.

Aanmelden

Wil jij meedoen aan de Willem II Talentendag bij VV Dongen? Schrijf dan voor 10 december in. Ook als je geen lid bent van VV Dongen ben je welkom, maar er is een maximum aantal deelnemers waarbij onze leden voorrang hebben. Ouders hebben op 16 december helaas geen toegang tot het sportpark.

Meer info vind je op deze pagina: https://www.willem-ii.nl/wii/teams/jeugd/spelenbijwillemii (onder het kopje Willem II Talentendagen 2020-2021).

In deze alinea vind je ook deze link naar het inschrijfformulier: https://www.willem-ii.nl/aanmeldformulier-16dec