• VV Dongense Winterspelen JO8 en JO9

    Op het hoofdveld van VV Dongen was afgelopen zaterdag een groot circuit met uiteenlopende balspelletjes uitgezet. Allemaal geënt op het spelen van de bal met de voet. Dus gewoon voetballen in spelvorm en waar plezier voorop stond.

    Gijs Eskes, bijgestaan door een groot aantal vrijwilligers, had net voor de winterstop deze zaterdag georganiseerd voor de JO8 en JO9. “Iedereen uit deze categorieën is gekomen. Zoals je ziet hebben wij de jongsten bij elkaar gezet, om geen risico’s te lopen. We hebben het de VV Dongense Winterspelen genoemd,” vertelt Gijs Eskes. Vanaf de zijkant bekijkt zaterdag official Anja Hartmans de bezigheden. Trots als een pauw vertelt ze; “Ik heb vele vaders van deze jongelui nog meegemaakt toen zij zelf nog jong waren en in onze jeugd voetbalden. Nu zijn ze trainer, leider, coach of wat dan ook. Ze blijven bij de club betrokken.”

    Om de tien minuten wordt er van spel gewisseld. Drie op een Rij, bowling voetbal, curling, pannaveldje, voetgolf en net schieten om er zo maar een paar te noemen. De punten worden bijgehouden op hun ‘kluunkaart’, maar daar gaat het niet om. Als er zes oefeningen gedaan zijn volgt er een versnapering. De warme chocomelk, met uiteraard slagroom en een kerstkoekje, is op deze koude zaterdagmorgen een welkome verassing voor de ruim vijftig jongens en meisjes. Na ruim anderhalf uur zit het erop. De kids gaan tevreden naar huis en wachten daar geduldig af wanneer bekend wordt, wanneer ze weer tegen het balletje mogen trappen. 

    Ondertussen werken diverse teams hun laatste trainingen af op de overige velden. De MO13-1, JO15-1 en JO19-1.

    De JO12 en JO11 spelen een oefenwedstrijd tegen onbekende tegenstanders, die ondanks de verre reis graag naar Dongen komen. Wat een gezelligheid!