•  

  Internationaal jeugdtoernooi U-15 bij VV Dongen.

   “Toernooi moet uitgroeien naar tweedaagse.”

  Door Piet Scheepers

  Twee jonge VV Dongen trainers, Luke van Overbeek (Zaterdag 1) en Jeffrey Weterings (JO15), staken de koppen bij elkaar met de gedachten: “Wat kunnen we samendoen, wat in de loop der jaren iets groots kan worden?” Natuurlijk was de achtergrond liggende gedachten iets met voetbal. Deze wens is uitgekomen. Zaterdag 21 augustus, als voorbereiding op de komende competitie, gaan tien verenigingen, inclusief VV Dongen, strijden om de WO Sport Events Dongen Cup. “Het zijn allemaal jeugdelftallen van Betaalde Voetbal Organisaties die deze dag op Sportpark De Biezen acteren,” vertelt het tweetal trots.

  Waarom specifiek de jeugd rond 15 jaar? “Er is veel vraag naar toernooien in deze categorie,” vertelt Luke van Overbeek. Hij heeft ervaring met het organiseren van toernooien. Zijn marketingopleiding is daarbij een prima steun in de rug. Zeker op het internationaal niveau onder auspiciën van UEFA en FIFA.

  Zo organiseerde hij een U-15 toernooi in Rotterdam met o.a. Chelsea, PSG (Paris), Juventus, Feijenoord en Ajax. Niet alleen in Nederland zette hij toernooien op. “In Dubai een landentoernooi U-18 met landen als Engeland en Japan.”  Jeffrey Weterings hield het meer dichter bij huis. “Toernooien zijn mij met de paplepel ingegeven. Mijn vader organiseerde in het verleden ieder jaar voor DVVC, in samenwerking met Euro Sportring, een recreatief toernooi. En vanuit mijn werk, het maken van marketingplannen, vind ik het leuk om dit te doen.”

   

  Deelnemers U-15 toernooi VV Dongen.

  Uit Nederland: FC Dordrecht, Go Ahead Eagles, FC Volendam, Helmond Sport en VV Dongen.

  Uit België: KV Mechelen en Germinal Beerschot

  Uit Duitsland: KFC Uerdingen 05

  Uit Denemarken: FB Esbjerg en VK Vejle.

   

  Sponsorhome open voor zakenrelaties

  Dit jaar speelt het toernooi zich af op een dag, op twee velden. “De planning was twee dagen. Maar gezien de huidige corona perikelen, we wisten nog niet wat wel en niet mocht, is het één dag geworden. Dit toernooi moet uitgroeien naar een tweedaagse voetbalhappening waar verenigingen graag naar toekomen,” vertelt Luke. Alles staat in de steigers. Financieel hebben Luke en Jeffrey hun zaakjes prima voor elkaar. “Bedrijven zijn benaderd en geven graag hun steun aan dit evenement. Voor deze dag is speciaal voor hun het sponsorhome open. Daar kunnen de sponsors elkaar ontmoeten en onder genot van aan hapje en drankje ervaringen uitwisselen. Als er nog belangstellenden zijn die deze dag willen steunen, zij zijn altijd welkom,” besluit Jeffrey.

   

  De huidige toernooi sponsors zijn: WO Sport Events – Dongen Cup powered bij Intersport Oosterhout. Robey Sportkleding, Cloin Totaalbouw, Toon Leemans, Auto Hartman en Döner Centrum (Europaplein). Poules sponsors: SDB -vloeren, Profi-Bike en verder nog de vrienden van het toernooi en de vereniging sponsors.