• Counterend DESK geeft lesje in effectiviteit: 5-0

  Door Piet Scheepers.

  Vanwege de fikse regenbuien die de afgelopen dagen waren gevallen, werd de uitwedstrijd van Dongen bij DESK verplaatst naar het kunstgrasveld aldaar.

  Geen tribunes, waardoor het redelijk opgekomen publiek bescherming zocht onder de paraplu.

  De beginfase van deze wedstrijd was duidelijk voor de bezoekers uit Dongen. De thuisploeg ving het eerste kwartier de aanvallen van Dongen goed op. Enkele gevaarlijke momenten werden voor het DESK doel niet goed afgewerkt. Het was duidelijk dat DESK Dongen het spel liet maken en via snelle uitvallen probeerde kansen te creëren. Hier werd nog eens duidelijk: als je zelf niet scoort is het aan de tegenstander dit af te straffen. Na twintig minuten brak DESK weer gevaarlijk uit. Dongen zette hoog druk en met name de rechtervleugel van Dongen stond heel hoog. Zo ver opgedrongen waardoor een lange bal richting Dongen doel door de vrijstaande linkerspits Tom Rommens van DESK op waarde werd geschat. Hij gaf doelman Tom van Strien geen kans, 1-0. Gezien het spelbeeld was er nog geen vuiltje aan de lucht. ‘Dongen zou dit wel gaan recht zetten,’ waren de gedachten. Maar het liep in de val bij DESK. Nog geen vijf minuten later was het weer Rommens die een snelle counter afrondde naar 2-0. Nog voor rust was het Noah Verstijnen die de thuisploeg op een riante 3-0 voorsprong zette. En Dongen? De ploeg werkte hard maar kon de kleine kansjes die het voor rust kreeg, niet afronden.

  DESK benutte deze middag wel de kansen. “Dat heeft te maken met de spelopvatting van de tegenstander,” aldus Ronald Boudewijn trainer van DESK. “Dongen durft net als wij aan te vallen. Dan ligt er net wat meer ruimte om succes te boeken.” 

  Lars Jansens probeerde in de rust de bakens te verzetten door twee extra aanvallers in te zetten. “Te veel spelers haalden vandaag niet hun niveau. Dat gebeurt helaas weleens. In combinatie met de afwezigen die er zijn en de mentaliteit die de ploeg vandaag liet zien kunnen we dat niet opvangen. De eerste 30 minuten waren prima tot bij vlagen zeer goed aan de bal. Helaas geven we twee keer te veel ruimte weg waar DESK, met hun kwaliteit die ze echt wel in de ploeg hebben, uitstekend van profiteerde. De 5-0 is daarna vertekend, maar met de instelling en het spel van vandaag hebben we geen recht van spreken. Hopelijk beseft iedereen na vandaag dat er werk aan de winkel is. En dat begint met keihard werken, iets dat vandaag bij veel spelers ontbrak”, memoreerde Jansens na afloop. In de competitiestand is duidelijk dat iedereen van iedereen kan winnen in deze derde klasse. Dongen staat met drie teams op een gedeelde 6e tot en met 8e plaats met 10 punten uit 7 wedstrijden. Daarboven vier elftallen met maximaal twee punten meer. Maar ook een wedstrijd meer. Er is dus nog van alles mogelijk.

  Komende zaterdag om 14.30 uur komt nummer twee van de ranglijst naar Dongen. GDC uit Eethen heeft 12 punten uit 8 wedstrijden. Het Oosterhoutse SCO loopt gestaag uit op de eerste plaats: 18 punten uit 8 wedstrijden.